Dvacáté místo ve stíhačce, ve scratchi zůstala o jediné místo za branami finále, problémy s koly, žádné zázemí a servis. Premiéra ve světovém poháru v Kolumbii nevyšla Lucii Záleské podle představ…

Mladá dráhařka z Blšan odletěla na svůj první světový pohár do kolumbijského Cali hlavně sbírat zkušenosti. Sběratelka medailí z evrospkých a světových šampionátů, jezdící v kategorii do 23 let, měřila poprvé síly na takovém podniku s kategorií Elite. Podmínky ale rozhodně neměla ideální.

„Bohužel, Lucka musela vycestovat sama. Světový pohár v Kolumbii je hodně finančně náročný a nám se nepodařilo zajistit peníze pro doprovod, Lucce chybělo zázemí a servis. Navíc přiletělo pozdě kolo, takže neměla na čem trénovat, jsme z toho trochu zklamaní,” není úplně spokojený s vystoupením své dcery Pavel Záleský, trenér velké naděje české cyklistiky.

I přes problémy ale Záleská zajela slušné výsledky. „Sice opravdu neměla svůj den, ale snažila se. Ve stíhacím závodě dojela na dvacáté pozici, ve scratchi nepostoupila do finále o jediné místo,” pokračoval Záleský.

Před světovým pohárem v Kolumbii patřilo Záleské v žebříčku UCI čtvrté místo. Po ne úplně vydařeném klání klesla na desáté místo. „Lucka absolovuje odpočinek v Jánských Lázních. Po návratu začneme plánovat další přípravu,” dodal otec.