Chvilku oddech od dráhy si dává v těchto dnech blšanská cyklistka Lucie Záleská. Sběratelka medailí z oválů boduje i na české silnici. Před několika dny se Záleská zúčastnila dvou akcí v Kyjově. Dařilo se jí střídavě.

Nejprve se jel silniční závod na velmi těžkém a kopcovitém okruhu, kde jako dráhařka neměla moc šancí na úspěch. „Nikdy se jí tady nepodařilo zajet pěkný výsledek. Bohužel i tentokrát se Lucka v průběhu závodu propadala a ještě měla defekt a nedokončila. Než jí bylo kolo vyměněno, byly další závodnice pryč, nedalo se to dojet," viděl otec Pavel Záleský.

„Vše si Lucka vynahradila další den, kde se jelo kritérium v ulicích Kyjova. Tam si počínala velice dobře, dokonce odjela z hlavního pelotonu, jezdila sama, sbírala body a i když byla později dojeta, tak její aktivita byla velká, vyhrávala bodování a na konec s přehledem vyhrála před Machačovou a Šulcovou," radoval se Záleský.

V těchto dnech pak Lucie Záleská absolvuje etapový závod Gracia Orlová v okolí Havířova. První den, v prologu, dojela dvanáctá jen dvanáct vteřin za vítězkou. V první etapě, dlouhé sto pět kilometrů, se ale už propadala, přece jen není klasickou silničářkou, specializuje se už hlavně na dráhu. Etapový závod, který má kvalitní mezinárodní obsazení, se jede na Moravě do neděle.