Mléčný závod kadetů, pořádaný TJ Stadion Louny, odstartuje k I. etapě v pátek 10. července odpoledne v Tuchořicích se silným mezinárodním obsazením.

„Udělali jsme dvě změny. Druhá etapa, sobotní časovka jednotlivců, se nepojede na 13 kilometrovém okruhu, ale pojede na trati Lenešice – Postoloprty a zpět, což je 8 km,“ informuje náš Deník ředitel závodu Milan Chrobák. „Cíl 4. etapy bude v prostoru vrchařské prémie na vrcholu stoupání za obcí Mnichovský Týnec. Vše je s ohledem na bezpečnost závodníků z důvodů opravy komunikace Dobroměřice – Raná a následné objížďce přes Břvany a Nečichy.“

Letošní XXII. mezinárodní Mléčný závod je zařazen do seriálu závodů Českého poháru 2009. Přihlášená konkurence cyklistů desítky zemí bude jistě dobrou konfrontací českých závodníků se zahraničními účastníky.

„Věříme, že přijedou i předběžně přihlášení závodníci Rakouska a Polska. Přesto se jedná o zcela vyjímečně mezinárodně silně obsazené startovní pole, které nemá v závodech kadetů v České republice konkurenci,“ pokračuje lounský šéftrenér.

Konkurence bude silná

„V týmu Balenu A bude také Ruben Boons, který je mistrem Belgie kategorie kadetů. Věřím, že mu bude rovnocennou konkurencí také Vojtěch Nipl, odchovanec lounské cyklistiky, který se po silniční sezóně vrací do Loun z ročního působení v Mladé Boleslavi.“

Po úvodní horské etapě z Tuchořic na Markvarec, do Hřivic přes Lipno je v sobotu druhou etapou již zmíněná časovka, odpoledne pak městské kriterium v Lounech. Závěrečná IV. etapa povede od Dobroměřic na Nečichy, Chožov, Mnichovský Týnec, kudy kadeti pojedou tři okruhy.

„Zajímavostí pro návštěvníky je přítomnost hosta pořadatele závodu, kterým bude olympijský vítěz Jiří Daler,“ doplňuje informace Milan Chrobák.