Jako tradičně se jel poslední závod Českého poháru v silniční cyklistice o víkendu v Kyjově. „Na pohár naše děvčata odestovala nachlazená a se silnou rýmou. Nebýt tam konečného vyhlašení ČP, tak jsme tam vůbec nejeli,“ říká šéf týmu Lucas Frames Blšany Pavel Záleský.

Jeho dcera Lucie v sobotním kriteriu kadetek přesto zajela dobře i bodovala. Až v závěru na ni byla znát nemoc a dojela celkově na 4 místě. Blšanská juniorka Katka Špidlenová dojela s ženami na 7. místě, když jela ve skupině, protože se jí body z kriteria už nepočítaly. „V neděli Lucka nestartovala byla opravdu špatná. Katka na tom byla také špatně, ale závod musela dojet, aby obhájila celkové první místo,“ pokračuje P. Zálleský. „To se jí podařilo, protože její největší soupeřkyně Grombířová z Favoritu Brno odpadla hned v prvním kopci, a tak Katka už jela jenom na jistotu, aby skončila celkově první. Jsem spokojen, cíl jsme splnili, Katka se stala vítězkou poháru, Lucka skončila druhá. Nyní budou mít děvčata 14 dní volno a potom se budeme připravovat na novou sezonu.“

Závěr letošní velmi úspěšné bilance LF Blšany se ziskem čtyř titulů mistra ČR tak dovršilo i prvenství v ČP juniorek a druhé místo kadetek. Obě závodnice Blšan čeká zlomový ročník, neboť Katka už bude startovat za ženy a Lucka za juniorky. „K tomu jsme si už dali za cíl, aby naše děvčata si zajistila účast a startovala na Mistrovství Evropy,“ dodal spokojený majitel Záleský.