Týden před republikovým šampionátem cyklokrosařů opět lounský Vojtěch Nipl potvrdil, že může před jedním z vrcholů sezony myslet hodně vysoko. Po bronzu v Lucembursku dojel v Belgii v těžké konkurenci dvakrát v první patnáctce. Obzvlášť závod ve Versluys byl prestižní, vždyť na startu stáli i dva mistři světa.

Nipl po třetím místě z Differange zamířil těsně před koncem roku 2011 do belgického Verslyus. Startovní pole slibovalo hodně zajímavý závod. Vždyť do terénu se vydali i mistři světa Zdeněk Štybar (aktuální dvojnásobný šampion) a Niels Albert (jeho předchůdce).Lounský cyklokrosař předvedl kvalitní výkon a za vítězným Janem Denuwelaerem zaostal osmnáctiletý mladík pouze o dvě minuty a dojel na patnácté příčce. Druhá pozice patřila Zdeňku Štybarovi, třetí dojel Dieter Vanthourenhout a čtvrtý Niels Albert.

Další start si Nipl připsal v prestižní belgické serii GVA v Azencrossu. Tam se ztrátou minuty a patnácti vteřin dojel dvanáctý, prvenství patřilo Wietsemu Bosmansovi.„Odpočinout“ si pak Nipl přijel na Silvestrovský cyklokros do Terezína, kde dojel šestý, vítězem se stal Karel Hník.

Nipla teď čeká jeden z vrcholů sezony, už v neděli 8. ledna pojede mistrovství republiky kategorie Elite. Poté v průběhu ledna dva světové poháry třiadvacítkářů a sezonu zakončí 28. ledna v belgickém Koksijde na světovém šampionátu.

Mikulášková ukázala formu

V Belgii se prezentovala také další lounská závodnice - Martina Mikulášková. Po „oddechovém čase“, kdy dvakrát ve světovém poháru dojela ve třetí, respektive čtvrté desítce, se v závodě GVA série v Azencrossu vrátila na pozice, které jí daleko více sluší a na které jsme u ní v poslední době zvyklí. V Azencrossu dojela osmnáctiletá naděje ženské české cyklistiky a čerstvá mistryně republiky na čtrnáctém místě, když klání vyhrála opět Marianne Vosová, v současné době neohrožená královna terénu.

Také Mikulášková vyjela do Terezína, kde vyhrála, nebyl to pro ni ale nijak těžký úkol, ve své kategorii totiž byla jediná. Mikulášková se také připravuje na světové poháry a šampionát, oba lounští závodníci pojedou ještě na soustředění na Mallorcu.

Výsledky závodů:


Muži:

Differange (Lucembursko):
SP II. kategorie
Dave De Cleyn
Vojtěch Nipl

Versluys (Belgie) – SP II. kat.:
Jan Denuwelaere
Zdeněk Štybar
Dieter Vanthourenhout
Niels Albert
Vojtěch Nipl

Azencross (Belgie) – GVA:
Wietse Bosmans
Vojtěch Nipl

Silvestrovský cyklokros Terezín:
Karel Hník
Vojtěch Nipl

Ženy:

Zolder (Belgie) – SP I. kat.:
Marianne Vos
Martina Mikulášková

Namur (Belgie) – SP I. kat.:
Marianne Vos
Martina Mikulášková

Azencross (Belgie) – GVA:
Marianne Vos
Martina Mikulášková

Silvestrovský cyklokros Terezín:
1. Martina Mikulášková