Sedmé místo vybojoval v neděli 13. prosince podbořanský cyklokrosař Kamil Ausbuher na populární trati ve švýcarském Wetzikonu.

Domácí reprezentanti obsadili šest míst v první desítce, ale prvenství si odvezl Francouz Steve Chainel těsně před domácí jedničkou Christianem Heulem, kteří odjeli už v prvním okruhu.

Třetí v cíli, Švýcar Marcel Widhaber, již mě ztrátu skoro dvě minuty, stejně jako jeho šestičlenná skupina, kde byl klasifikován na 5. místě táborský Ondřej Bambula, 7. Kamil Ausbuher a 8. Belgičan Geert Wellens.

„Jeli jsme o třetí místo, v posledním okruhu jsem odtáhl dlouhou rovinku v protivětru a neměl na zrychlení,“ připouští Kamil. „Ale v poslední zatáčce stejně jako v Lounech do mě vletěl mladej Bambula jako magor. Asi mu šlo o to být z Čechů nejlepší, ale to měl spurtovat o 3. místo a ne na mně, když jsem toho měl za dva dny dost,“ zlobil se na nejmladšího reprezentanta o 12 let starší a nejstarší z týmu ČR. Ausbuher byl v sobotu třetí v Uničově, Bambula tam dojel až sedmý se ztrátou skoro tří minut.

Z českých závodníků ve Wetzikonu dále dojel na 13. místě Vladimír Kyzivát, 17. David Kášek, 18. Kamilův týmový kolega z Prodoli Václav Metlička (Slovensko). Na 32. místě skončil Josef Soukup, 33. lounský Jan Chrobák. Ze 39 klasifikovaných závodníků mělo plný počet okruhů jen 28 jezdců.

Ausbuhera čeká v neděli 20. prosince závod Světového poháru v Kalmhoutu v Belgii, kam se vrátí i na druhý svátek Vánoční ke startu SP v Zolderu.