Sezonu začal výborně. Bojoval v každém závodě českého poháru o medaile. Pak ale přišla nemoc a výrazný pokles formy a místa na konci první desítky. A zpátky nahoru už se ve zbytku sezonu nedostal. Přesto ještě může lounský junior Josef Bařtipán zabojovat o světový šampionát v cyklokrosu. Poslední šanci má na mistrovství republiky mužů, kde se ukáže i deset nejlepších juniorů. Mohou ještě přesvědčit reprezentačního trenéra Bambulu, že si jízdenku do Tábora zaslouží. Ve Slaném se jede v sobotu.

Do Slaného pojedete bojovat o mistrovství světa. Poslední závody vám ale nevyšly, nebylo to úplně ono. Jaká je forma před Slaným?
Forma snad dobrá. Dobře jsme potrénovali, doháněl jsem tréninkové manko, mám teď na kole dobrý pocit. Ve Slaném jsme se s trenérem Chrobákem byli několikrát i podívat na trať, uvidíme, snad to vyjde.

Měl jste výborný vstup do sezony, třetí nebo čtvrtá místa, bojoval jste pokaždé o bednu.
Ano, se začátkem sezony jsem byl spokojený, pak se to bohužel pokazilo.

Najednou jste dojížděl až na konci první desítky u nás, světové poháry jste vynechával nebo dojížděl s velkou ztrátou, forma byla pryč. Co se stalo?
Bohužel, byl jsem nemocný v hodně špatnou chvíli. Vypadl jsem úplně z tréninku na čtrnáct dní a už se mi to nepodařilo dohnat, trápil jsem se.

Teď byl trochu čas potrénovat, dohnat. Takže jste připraven se poprat o poslední šanci na nominaci na šampionát v Táboře?
Určitě. Trenér Bambula říkal, že závod ve Slaném bude pro jeho rozhodování důležitý, zkusím se poprat.

Jaká je podle vás trať ve Slaném?
Dost těžká, technická, ale spravedlivá.

S čím budete po závodě spokojený?
Chci dojet mezi juniory do pátého místa.

Děkuji za rozhovor.