Technická pasáž v lesíku, ani tradiční výběh schodů na velodromu nebudou chybět při dalším pohárovém zastavení cyklokrosařů v Lounech. Bojovat o body do národního poháru tam přijedou nejlepší mládežníci, na poslední chvíli byly ale zařazeny také závody elitních mužů a žen, kteří tam mohou prověřit formu před světovým pohárem. Domácí Stadion Louny ukáže deset nových cyklokrosových nadějí.

Cyklokrosaři vyrazí do terénu v Lounech v sobotu 15. října už brzy dopoledne.

Už v 9.45 hodin vyrazí z velodromu, po známých schodech, přes louky, do „technického lesíku" kadetky a žákyně. V 10.25 je na programu start žáků, kadeti vyrazí v 11.10 hodin a junioři ve 12 hodin.

Domácí závodníci

Ve všech těchto mládežnických kategoriích budou mít domácí Louny, tradiční bašta cyklokrosu, své zástupce. Před sezonou totiž přišlo do oddílu několik nových nadějí, na minulých pohárových závodech se jich prezentovalo hned deset.

Zatímco v minulých sezonách se v Lounech jel i dospělý pohár, vždyť se tam ukázala i taková jména jako Štybar, Dlask nebo loňský vítěz Šimůnek, letos pojedou o body jen mládežníci. Elitní muži a ženy neměli jet původně vůbec, na poslední chvíli ale přišla změna, která fanoušky cyklokrosu jistě potěší. Protože už příští týden se pojede v holandském Valkenburgu další závod světového poháru a dospělí nemají jiný závod, bylo nakonec jejich klání zařazeno i v Lounech. Mohou si tam tak otestovat formu před světovým kláním.

Síla i technika

Ženy se vydají na lounskou trať ve 13 hodin, muži ve 13.40. Součástí závodu bude také klání masters.

„Trať je shodná jako loni, zdvojené depo a nebudou chybět ani tradiční schody na velodromu. Na své si přijdou vyznavači hrubé síly nebo technicky vybavení jezdci, kteří si můžou zařádit v háječku s technickými sjezdy a výjezdy. Podle předpovědi má být v sobotu lehce pod mrakem, občas vykoukne i sluníčko," uvedl pro web cyklokros.cz ředitel závodu a lounský trenér Milan Chrobák.