Na dohled měl Vojtěch Nipl letošní premiérové vítězství v národním poháru. Lounský cyklokrosař ale v závěru závodu v Hlinsku chyboval a bral „jen" stříbro. Mikulášková byla znovu suverénní.

Nipl měl tentokrát prvenství na dosah. „Docela mě mrzí, že mi vítězství uniklo, protože jsem jako jediný z mých vrstevníků ještě letos Toi Toi cup nevyhrál," hodnotil po dojezdu Vojtěch Nipl pro server cyklokros.cz.

V úvodu závodu v Hlinsku ujel Michael Boroš a vypadalo to, že si pojede osamocen až do cíle. Tři kola před cílem ale dojel táborského závodníka Nipl, který Boroše dokonce předjel a vytvořil si malý náskok. Z první pozice se ale dlouho lounský cyklokrosař neradoval. „Trať v Hlinsku nebyla tolik technická. Byla tam jen jedna pasáž v lese, kde se dalo získat na technice, jinak to bylo čistě o výkonnosti. A zrovna v té technické pasáži mi Boroš odjel a v tu chvíli jsem udělal drobnou chybu, která mě stála cenné metry. A tuto mezeru jsem už ke konci nebyl schopný sjet," popsal závěr závodu Nipl.

Druhý Nipl za Borošem nakonec zaostal o třicet vteřin, třetí dojel s odstupem Tomáš Paprstka, který vede průběžné hodnocení Toi Toi cupu, o pouhý bod právě před lounským Niplem. Další závod pojede Nipl v Holých Vrších, soustředí se ale hlavně na světový pohár v belgickém Koksijde, který se pojede 23. listopadu. Nipl letos dokázal zatím dvakrát dojet sedmý ve světovém poháru, těžká písčitá trať v Koksijde pořádně prověří jeho formu.

Mikulášková vyhrála posedmé v řadě

Stejný program má také Martina Mikulášková, dvacetiletou suverénku národního poháru navíc čeká 17. listopadu závod v Chomutově. Mikulášková v Hlinsku opět vyhrála, už posedmé v řadě. Druhá Nosková na ni ztrácela jeden a půl minuty. Nosková dokázala zvítězit v Toi Toi cupu o den později v Poličce, tam ale Mikulášková nepřijela. Na průběžném prvním místě Toi Toi cupu má Mikulášková jasný náskok.

V Hlinsku a Poličce se objevil také nadějný lounský junior Josef Bařtipán. V Hlinsku dojel desátý se ztrátou čtyři a půl minuty za Adamem Ťoupalíkem, stříbrným z nedávného evropského šampionátu. O den později dojel Bařtipán v Poličce dokonce devátý, za Ťoupalíkem, který opět vyhrál, zaostal o tři minuty a dvacet vteřin.