Další dva starty v rámci vánočního turné cyklokrosařů má za sebou devatenáctiletá Martina Mikulášková. Lounskou cyklistiku v Belgii reprezentoval i Vojtěch Nipl, dojel v Loenhoutu dvaadvacátý.

Mezi dvěma závody světového poháru v Zolderu (Mikulášková 23. a Nipl 28.) a Římě (pojede se 6. ledna) absolvují lounští cyklokrosaři několik špičkových závodů v Beneluxu.

Osmadvacátého prosince vyjeli Mikulášková a Nipl do Loenhoutu, kde se jelo jedno z klání Bpost bank Trophy, kterou mezi dospělými ovládl Niels Albert před Zdeňkem Štybarem. Fanoušky lounské cyklistiky ale určitě více zajímal závod žen, a také mužů do 23 let. Do toho nastoupil Vojtěch Nipl a dokončil na 22. místě. Před republikovým šampionátem se mu určitě nedaří podle představ, hned tři čestí závodníci skončili před ním. Zvítězil VanKassel z Nizozemí před Bosmansem z Belgie.

Jedenáctá Havlíková

V ženské kategorii vyhrála Sanne Cantová z Belgie před Nikki Harrisovou z USA a Kateřinou Nash. Pavla Havlíková dojela jedenáctá a lounská Martina Mikulášková se vklínila do druhé desítky, když dojela na devatenácté pozici.

Ještě lepšího umístění dosáhla mladičká cyklokrosařka z Loun o dva dny později na trati v Diegemu, kde se jela Superprestige. Na další belgické trati protnula Mikulášková cíl jako šestnáctá závodnice. Závod vyhrála Kateřina Nash. Mezi muži opět kraloval Niels Albert, Štybar byl třetí, Šimůnek pátý.

Nabitý program obou lounských cyklokrosařů bude v příštích dnech pokračovat. Kromě dalších závodů je čeká už zmiňovaný světový pohár v Římě šestého ledna, 20. ledna pojednou v Hoogerheide. Mezi tím pojede 12. ledna Nipl národní šampionát, Mikulášková už jela v Lounech a dojela stříbrná. Na přelomu ledna a února by měli oba letět do USA, kde se poprvé v historii na tomto kontinentu uskuteční světový šampionát.

Výsledky závodů:

Bpost bank trophy:
28. prosince Loenhout (BEL)

Ženy:
1. Sanne Cant (BEL)
19. Martina Mikulášková

U23:
1. Corne VanKessel (HOL)
22. Vojtěch Nipl

Superprestige:
30. prosince Deigem (BEL)

Ženy:
1. Kateřina Nash
16. Martina Mikulášková