Ani Belgie, ani Holandsko neslaví první neslaví první zlato z cyklokrosařského světového šampionátu v Táboře. Favority dokonale v závodě juniorů zaskočil Dán Simon Andreassen. Českým závodníkům se, stejně jako v celé sezoně, vůbec nedařilo, neprobudili se ani na MS.

Dán Andreassen dominoval závodu juniorů od prvního kola, postupně si vybudoval velký náskok a v cíli byl nakonec o čtyřicet vteřin rychleji než favorizovaný Iserbyt z Belgie. Pro Dánsko je zlatá medaile z Tábora první po dlouhých dvaadvaceti letech.

Třetí dojel na zmrzlé a tvrdé trati Holanďan Max Gulickx, smůlu měl čtvrtý v cíli Američan Gahe Hecht, který nejprve nepříjemně spadl, na začátku cílové rovinky, když měl bojovat o medaili, mu pak ještě spal řetěz.

Českým mladým cyklokrosařům se nepodařilo navázat na zlaté juniorské medaile například Ausbuhera, Mlynáře, Bíny nebo Paprstky, nejlepší z našich dojel až na 33. pozici. Jaroslav Vojíř ztratil na vítězného Dána v cíli téměř čtyři minuty. Matějček dojel 37., Jelínek 45., Kunt 49. a na Jonáše Březinu, před závodem asi největší českou naději, až 68. místo.

Výsledky závodu juniorů:

1. Simon Andreassen (Dánsko)
2. Eli Iserbyt (Belgie) +0:40
3. Max Gulickx (Holandsko) +0:41

33. Jaroslav Vojíř +3:56
37. Martin Matějček +4:12
45. Josef Jelínek +4:34
49. Lukáš Kunt +5:16
68. Jonáš Březina 1 kolo