Dvacáté místo, nemoc a špatný výkon ve Slaném. Po týdnu zlepšení na čtvrtou pozici v Hlinsku. A třetí závodní týden? Třetí v Milovicích a výhra v Jičíně. Vojtěch Nipl, cyklokrosař s lounskými kořeny, slavil poprvé v sezoně.

V Milovicích zvítězil Tomáš Paprstka, minutu za ním dojeli Lubomír Petruš a bronzový Vojtěch Nipl. „V prvních kolech jsem byl na druhé a třetí pozici se Skálou, toho ale vyřadily technické problémy. Dojel mě ale Petruš, který teď má vynikající formu. Po pětačtyřiceti minutách nasadil vysoké tempo, které jsem už nebyl schopen akceptovat. Poslední kolo jsem se musel hodně zmáčknout, abych odrazil útok zle dotírajícího polského závodníka Mariusze Gila. To se nakonec povedlo," měl po dojezdu radost mladý závodník, nováček v kategorie elite. I když nováček. I přes své mládí už má doma ve sbírce druhé a třetí místo z mistrovství republiky dospělých.

Povzbuzen bronzem pak jel Vojtěch Nipl do Jičína, kde se sice nejel závod českého poháru mužů, ale sjelo se tam opět několik reprezentantů. A tam už mladík poprvé v sezoně slavil. Zvítězil před dalším reprezentantem Jakubem Skálou, Schubertem a Vladimírem Kyzivátem.