Dvě čtvrtá místa, jedno na závodech v Lucembursku a druhé na kvalitně obsazeném klání ve Švýcarsku, zajel týden před republikovým šampionátem Vojtěch Nipl. Mladý cyklokrosař tak naznačil, že před MČR má dobrou formu.

V Meilenu, ve finále švýcarské série EKZ, zvítězil Francis Mourey, před Weberem a Fosterem. Čtvrtý Vojtěch Nipl předvedl výborný výkon. „Bahno a brutální sjezdy nás důkladně prověřily jak po výkonnostní, tak po technické stránce. Není to špatný vstup do nového roku," usmíval se po dojezdu Nipl. Až za ním dojel například Steve Chainel, který rozhodně patří do širší světové špičky.

Den předtím navíc cyklokrosař s lounskými kořeny vyjel také čtvrté místo v Penage v Lucembursku. „Je to potvrzení, že jsem na mistrovství republiky v Kolíně řádně připraven," pokračoval Nipl.

V Kolíně v sobotu 9. ledna bude Nipl obhajovat stříbro. Loni dojel na republikovém šampionátu za Adamem Ťoupalíkem, i letos chce útočit na medaile. Poté ještě na českého reprezentanta čekají dva světové poháry mistrovství světa v Zolderu.