„Právě balíme a za chvíli vyrážíme s Martinou a Vojtou směr Louny,“ hlásil ve středu po poledni z dějiště Mistrovství světa v cyklokrosu ředitel tréninkového střediska Stadionu Louny Milan Chrobák.

Juniorský mistr republiky Vojtěch Nipl a stejně stará Martina Mikulášková totiž byli trénovat na trati MS, které se pojede v Táboře příští víkend. Vojtěch jako nováček mezi juniory a juniorka Martina, která už jezdí mezi ženami, startovali i v neděli ve francouzkém Roubaix, kde předposlední závod SP vyhrál Zdeněk Štybar a v ženách Kateřina Hanušová-Naschová.

Protože Mikulášková pro nemoc nestartovala v Táboře 9. ledna na M ČR, potěšilo, že se již objevila ve Francii, kde skončila na 32. místě. „Ještě je na ní znát předchozí výpadek pro nemoc, ale věřím, že na poslední dva závody sezony bude ještě lepší,“ komentuje její výkonnost trenér Milan Chrobák. „Vojtu musím pochválit, jezdí technicky a je vidět, že se připravuje zodpovědně.“

Nipl skončil v Roubaix na 15. místě jako druhý nejlepší z našich, když 14. R. Polnický byl o 4 vteřiny rychlejší, 16. skončil Paprska, 20. Boroš a 21. Lasák. První a třetí byli Holanďané, Van der Poel a Bosman, druhý skončil Francouz Viennet.

Ve Francii nestartoval Kamil Ausbuher, který v týdnu předčasně odjel ze soustředění v Táboře. Současně tam byl na vyšetření kolena, které ho trápí od vánočních závodů. „Dostal jsem do něj injekci, dva dny odpočíval a přes víkend začal jezdit na válcích. Tento týden už zase trénuji naplno, doufám, že to vydrží alespoň na ty poslední dva závody,“ informuje o svém stavu podbořanský cyklista, který je pro MS v týmu ČR jen náhradník. Start na MS mu může umožnit případné vítězství Štybara ve Světovém poháru, který vede o 14 bodů před Belgičanem Albertem.

Kamila se dotklo pondělní vyjádření ČTK, podle něj reprezentační trenér Petr Klouček řekl, že nemáme sedmého závodníka na požadované úrovni. Juniorský exmistr světa a současný 27. závodník žebříčku UCI, který byl v této sezoně šestý v závodě SP v Itálii, bude chtít ukázat, že rozhodně má na víc, než předvedli zbývající jezdci a náhradník Kyzivát. „Bartovi také v Belgii nevěřili, byl nominován a jak zajel v neděli,“ demonstroval vůli Wellense, který pomohl týmovému kolegovi Štybarovi v Robaix.

Ausbuher, Nipl a Mikulášková startují v neděli ve SP v holandském Hoogerheide.