Letošní vydařenou sezonu, ozdobenou třemi medailemi ze světového šampionátu, zakončil žatecký kanoista Vladimír Slanina na národním poháru v Českých Budějovicích. A potvrdil, že hlavně ve sprintu na divoké vodě měl letos výbornou formu, dvakrát vyhrál.

Poslední dva závody národního poháru ve sprintu vyhrál žatecký Slanina suverénně. Opanoval obě kvalifikace, i obě finálové jízdy, v nichž měl vždy náskok minimálně jedné vteřiny. V prvním sprintu zvítězil před mistrem světa Ondřejem Rolencem, třetí byl Václav Kristek. Ve druhém opět předčil Rolence, bronz ale tentokrát bral Rygel.

Slanina vyhrál už třetí Český pohár ve sjezdu na divoké vodě v řadě, v celkovém hodnocení se tak dostal na stříbrnou příčku těsně za Rolence.

Sezona končí, žatecký mladík ale už pomalu myslí na tu další. Už za týden odjíždí na soustředění do Roudnice na umělou dráhu, kde začne nabírat síly na příští rok. Opět se bude chtít dostat na MS a ME a navázat na letošní úspěšnou sezonu, kdy bral dvě zlaté z MS z týmů, navíc získal světový individuální bronz.