Spokojenost zavládla v Dobroměřicích už v průběhu jarní části sezony 1.A třídy skupiny B, kdy fotbalisté Středohoru rychle opustili pásmo sestupu a vystoupali na konečnou 6. příčku tabulky. Stalo se tak až po vydařené zimní přípravě, kterou vedl už nový trenér Karel Šidlof, bývalý hráč a trenér Žatce, který naposledy vedl dorost Blšan. „Pod jeho vedením se především zlepšila docházka na tréninky, přestože máme hráče, kterým to neumožňuje pravidelně jejich zaměstnání,“ vidí hlavní příčinu jeho asistent a na podzim občasný hráč Pavel Verner. „Karlovy tréninky kluky bavily a přinesly výrazné zlepšení. Mužstvo se také posílilo příchodem Hendrycha, přestup realizovali i Hrušovský a Daniš.“

Jak šli trenéři

Do úvodní části soutěže vedl mužstvo ještě Josef Ježdík, ale skončil po čtyřech kolech podzimu, ve kterých Dobroměřice nezískaly ani bod a měly skore 1:7. „Příčinou byl nekompletní kádr, tři zranění a tři hráči si vybírali ještě dovolenou,“ říká P. Verner. Mužstvo pak převzal a vedl do konce podzimu Zdeněk Novotný, který pak přijal nabídku Domoušic z KP (tam ale skončil ještě před zahájením jara). Pod jeho vedením tým získal do XIV. kola 13 bodů (prohrál jen 2 utkání), ale přezimoval až na 12. místě. Dobroměřice v zimě vyhrály turnaj v Souši z 10 mužstev a úspěšnou sérii předvedly v mistrovských utkáních počínaje XV. kolem.

Na jaře vyhrály 7 utkání, dvakrát remizovaly a jen 3x prohrály, což znamená 4. nejlepší tým s 23 body. Středohoru se vedlo především doma, kde ze 6 utkání vyhrál 5 a jen jednou našel přemožitele v Sokolu Tuchořice (0:1). V nich měl skore 10:2. Z venku přivezl 8 bodů za dvě výhry a dvě remízy, dvakrát prohrál při skore 13:10. Nejdelší pobyt na hřištích, plný počet 1080 minut, zaznamenali dva hráči – nejstarší Ivan Halíř a Petr Štranc. Ve všech utkáních nastoupili Roman Sekula (odehrál 1035) Josef Plachý (1047) a Jiří Krupka (820 minut). Hendrych chyběl ve dvou utkáních.

Střelec Kroupa

Nejlepším střelcem mužstva i jara byl Tomáš Kroupa, autor celkem 14 branek (7/7). Druhý nejlepší byl kapitán Josef Plachý – jinak středopolař, který dal 10 gólů (5/5). Další dvě místa střelců patří hráčům, kteří hráli jen na jaře – Jan Hendrych vstřelil 5 a Roman Sekula 4 branky. Další střelci: Bučil 2, Krupka 2, P. Štranc 1, Vavříček a P. Verner (oba na podzim, neboť na jaře vůbec nehráli) po 1. Žlutých karet dostalo mužtvo 42 a 4 hráči byli vyloučeni.

Je zajímavé, že 4 ČK dostali vždy v samotném závěru utkání: Hendrych v 88., Plachý v 89., Hrušovský a Kroupa v 90. minutě. Nejčastěji napomínaným hráčem Středohoru byl útočník Kroupa s 9 ŽK, obránce Hrušovský dostal 6, Sekula a Vild po 5 ŽK, atd. Z hráčů hrajících na jaře více než polovinu zápasů, nebyli ani jednou napomínáni jen brankář Sedláček a Daniš. Vedení Středohoru se již rozloučilo s trenérem Šidlofem, který končí podle původní dohody na jeho žádost, a nyní řeší otázku, kdo mužstvo povede od podzimu 2007.