V Jičíně, kde se republikový šampionát dospělých konal, mohlo jet i deset nejlepších juniorů. Lounský cyklokrosař, jenž je mezi juniory teprve prvním rokem, hned po startu proklouzl ze zadních pozic na 25. místo. Ve druhém kole už byl 20., ve třetím se dál posouval. Jindřich výborně zvládal velmi obtížnou a blátivou trať a nakonec dokončil závod na 16. pozici, co ale bylo ještě důležitější, jako třetí nejlepší junior. „Jsem spokojený,“ hlesl vyčerpaný po závodě.

Jindřich tak ukázal reprezentačnímu trenérovi Dlaskovi, že je na závěr sezony připraven. Ve hře jsou nyní dva poslední závody světového poháru, po nich se kouč definitivně rozhodne, kdo na světový šampionát do Švýcarska pojede. Šance lounského cyklokrosaře po závodě v Jičíně žije. Přitom předtím se Jindřichovi nepovedl juniorský republikový šampionát. Za vítězným Janem Zatloukalem zaostal o téměř dvě minuty a cílem projel sedmý. „Pavel neměl den, neodstartoval nejlépe, ale ani potom mu nohy nějak nejely. Celkově byla sezona dobrá, ale mistrovství úplně nevyšlo,“ hodnotil výkon svého svěřence na MČR mládeže v Uničově trenér Milan Chrobák. Jindřich, kterému se v sezoně povedlo v národním poháru dvakrát vyhrát a v celkovém hodnocení série mu patří druhé místo, navíc onemocněl a nemohl se účastnit ani světových pohárů.

Mládežnický šampionát se úplně podle představ nepovedl ani další lounské naději Adamu Seemanovi. Kandidát na medaile mezi kadety dojel v Uničově na páté pozici. „Adam měl pád hned za první zatáčkou , propadl se dozadu a už to nedohnal,“ viděl lounský trenér Milan Chrobák. Seeman přitom v sezoně vyhrál tři závody národního poháru a celkově v sérii skončil stříbrný. Příští sezonu už bude nastupovat za juniory.