Úvod utkání domácím příliš nevyšel a hosté favorita, který nastoupil bez dvou zraněných nejzkušenějších hráčů Jakeše a Hnátka, dokonale zaskočili. Od končící čtvrté minuty se ujali vedení a to drželi až do 9. minuty. To hosté vedli 18:11, což diváci v Lounech už hodně dlouho neviděli. V poslední minutě však Teplice nebodovaly a koše padaly pouze na jejich straně. Devět sekund před koncem sice neproměnil Ondra Kocourek dva trestné hody, ale Kučera si stáhl odražený míč a dvěma body poslal Louny do jednobodového vedení.

Další vývoj utkání již měli domácí plně pod kontrolou a svůj náskok postupně navyšovali. Závěrečnou čtvrtinu již za domácí odehráli pouze mladíci, za které bodovali pouze Ondřej Kocourek a Filipčuk.

Tomáš Vondrášek
Sestup nedopustíme, slibuje fandům srdcař Tomáš Vondrášek

„Dnes jsme se s Martinem (Jakešem) necítili nejlépe, trápí nás koleno a achilovky, a tak jsme zůstali na lavičce. Mladí to zvládli i bez nás. Bohužel je brzdí přemotivovanost. Hodně pak chybují, ztrácejí míče a nedaří se jim střelba. Teplice ještě nevyhrály a tak jsme jim chtěli dát stovku. To se sice nepovedlo, ale dopadlo to dobře. Před týdnem jsme se v České Lípě trápili. Soupeř hrál v pěti a nakonec dohrával pouze ve čtyřech. To se vždycky hraje špatně. Navíc je tam malá tělocvična, což nám, kteří spoléháme na střelbu z dálky a hrajeme rychlý basket nevyhovuje,“ hodnotil poslední dva zápasy svých svěřenců trenér Jakub Hnátek.

Příští zápas odehrají Louny opět na domácí palubovce, když 17. prosince budou hostit poslední celek soutěže Křešice, které jsou jako Teplice bez výhry.

BA Louny – BK Teplice B 80:60 (19:18. 42:31, 63:46)

BA Louny: O. Kocourek 21, Peterka 13, Kučera 12, Filipčuk 10 (3x 3 body), Grundza 7 (1x), Pichert 7, Kocek 5 (1x), Š. Kocourek 3, Krob 2.

BK Teplice B: Lacina, Valter, Hamet, Steinsdörfer, Šťovíček, Veselý, Váňa, Holman, Beránek, Vízek.

Jaroslav Tošner