Mladší ze Slaninů závodil v kategorii singlů a společně se Slaninou st. na deblkanoi. Na velmi technicky náročné divoké řece Soče se naši borci nejprve představili v dlouhém klasickém sjezdu. Slanina ml. si na 7 km trati počínal velmi dobře, a na mezičasech se pohyboval na medailových pozicích. V závěru závodu z toho bylo nakonec 7. místo, kdy ho od bronzové medaile dělilo pouhých 7 vteřin. V tomto závodě zvítězil Chorvat Milihram, druhý byl náš Rolenc a třetí domácí Slovinec Cof. Na deblkanoi zajeli Slaninové závod také velmi dobře a skončili na šestém místě. Mistry Evropy v deblkanoích se stali naši borci Suchánek-Rolenc, druhé a třetí místo získali reprezentanti Francie.

Slanina ml. si následující den spravil chuť v závodě singlových hlídek a stal se s kolegy z reprezentace mistrem Evropy. Tentýž den jel Slanina st. závod masters nad 35let na deblkanoi. Se svým repre kolegou Chloubou v dlouhém klasickém sjezdu získal bronzovou medaili. Mistry Evropy se stali Slováci Vala-Slučik.

Dalšími závody byli sprinty, ve kterých si mladší ze Slaninů věřil nejvíce. Svou finálovou účast mezi nejlepších 12 borců si vyjel společně s naším Rolencem hned z první jízdy. V singlovém finále mladý singlíř zajel parádní jízdu a z pátého místa se dostal do čela závodu před největšího favorita sprintu domácího slovince Cofa. Pak už jen čekal na poslední čtyři borce jedoucí za ním. Nakonec se musel sklonit pouze před dvojicí Francouzů. Zvítězil Debre a stříbro bral Lapointe. Slanina tak získal skvělou bronzovou medaili.

Na deblkanoi Slaninům uniklo desetičlenné finále o jednu příčku, kdy je na jedenácté místo odsunula poslední startující posádka dvojnásobných olympijských vítězů ve slalomu bratranců Skantarových ze Slovenska o pouhých 0,4 vteřiny. I tak byli se svou sprintovou jízdou spokojeni.

V závěrečné disciplíně sprintových hlídek singlů čeští reprezentanti Slanina-Rolenc-Rygel získali stříbrné medaile.