Bronz za dvě výhry a jednu prohru, ale s neohroženým Yanisem Lyashenkem, si přivezl z poháru K 1 asociace WAKO žatecký bojovník Hany Greisiger.

První zápas proti Sabiru Themirkanovovi vyhrál Greisiger jednoznačně, když byl Thermikanov dvakrát počítán ve 3. kole a byl jeho trenérem vhozen ručník do ringu. I druhý duel byl pro žateckého bojovníka úspěšný. Postupil v pyramidě přes Poláka Szcepana Stawiarskiho vítězstvím 3:0 na body, když byl Polák ve druhém i třetím kole počítán, ale ustál to.

V semifinále pak čekal na Greisigera soupeř z nejtěžších. Proti Yanisu Lyashenkovi, který je uváděn jako nejznámější „knockautér" Ukrajiny s více než 130 zápasy, už nebyl žatecký mladík úspěšný.

První kolo bylo sice vyrovnané, ale na konci druhého Greisiger prohrává. „Už jsme nevydrželi s nervy a hodili do ringu ručník," říká otec a manažer Jan Greisiger. Po dobrých výkonech si žateckého bojovníka vyhlédli také polští promotéři a nabídli mu boj o profi pás v Polsku.

„Samozřejmě finále váhy do 81 kg dopadlo stejně. Po několika počítáních soupeře zvítězil Lyashenko. Jsme s trenérem Romanem Šifaldou rádi, že je Hany třetí, ale hlavně naprosto zdravý, což předchozí zápasníci po zápase s Lyashenkem nebyli," dodal Jan Greisiger.

Turnaj se konal v Praze, jednalo se o nejprestižnější pohár K 1 asociace WAKO, která sdružuje především bojovníky z postsovětských zemí. Do Prahy přijela z východu na turnaj obrovská konkurence.

(lb)