Nováček z Loun překvapil. Nejen, že po postupu z druhé ligy nehrál v první lize někde ve středu tabulky nebo
dokonce v její spodní části, naopak bojoval celou sezonu v první trojici. 

„Se sezonou jsme určitě spokojení. Měli jsme plán hrát v horní polovině tabulky, což se nám povedlo, třetí místo je výborné," chválí sezonu 2011/2012 Jiří Brecko, vedoucí Lokomotivy Louny. Občas se Louny objevily i na první příčce, která by  znamenala postup. V závěru ale klesly na třetí místo. „Podzim byl pro nás podstatně lehčí, i co se týče cestování na Moravu. To jsme si užili hlavně na jaře. Odjezd ve čtyři hodiny ráno, tři přestupy. V závěru sezony jsme měli náročné zápasy na Moravě, kde se jen tak nevyhrává. Proto jsme trochu klesli," vysvětluje Brecko.

Na extraligu nejsou peníze

A kdyby Louny, které dlouhodobě spolupracují s extraligovými Lovosicemi, zůstaly první? Šly by do nejvyšší soutěže? „Bohužel, postup by pro nás teď nebyl. Extraliga je pro nás zatím finančně příliš náročná,"  informoval Brecko. 

Nejsilnější byla Lokomotiva v útoku. Podle vedení naopak může trochu přidat obrana. „Posty máme zdvojené díky kvalitním dorostencům, v závěru nás pouze trápilo zranění brankáře Dedery," viděl vedoucí lounského házenkářského týmu. Kádr pro příští sezonu ještě zatím není úplně uzavřený, otazník zůstává nad Klimtem a J. Breckem, kteří působí také v Lovosicích. Zůstat by měl Dominik Miko, hledá se ještě jeden brankář. Louny nechtějí nic ponechat náhodě, už se připravují na další sezonu. „V září hrajeme pohár, dva zápasy, na konci září začíná i první liga," dodal pro Deník Jiří Brecko.