Postup do třetího kola poháru oslavují lounští házenkáři. Cestu dál jim ale hodně zkomplikoval tým SK Praha 4, se kterým si prvoligové Louny poradily až v rozstřelu. O víkendu už čeká na svěřence trenéra Hanuse ostrý start v lize, v premiéře se představí domácím fanouškům.

V prvním kole první ligy se Louny představí doma v neděli 23. září od 13 hodin. Přivítají Olomouc, která je nováčkem soutěže, postoupila z druhé ligy. Louny jsou tak v duelu favoritem. Ve druhém kole pojedou Louny do Bystřice, která loni v první lize hrála celou sezonu na špičce.

V poslední „přípravě" na ligu hrály Louny ve druhém kole národního poháru. Nakonec sice přes druholigový SK Praha 4 postoupily, ale měly namále. Ve velmi vyrovnaném duelu totiž pražský Stůj vyrovnal pět vteřin před koncem základní hrací doby na 25:25 a o postupujícím tak musely rozhodnout sedmimetrové hody. Střelci byli dlouho stoprocentní, pak se ale výborně předvedl lounský brankář Kerner a zlikvidoval pokus soupeře, díky jeho zákroku jdou Louny dál.