Bojovali, ale nestačili. Hlavně v první půli, kdy extraligová Plzeň jela na plný plyn, ztráceli lounští házenkáři ve třetím kole poháru na všech frontách. Po bojovném výkonu ve druhé části podlehly Louny 21:33.

Lokomotiva do zápasu nastoupila bez opor Jiřího Brecka a Klimta, s řadou dorostenců v sestavě. Louny se sice hned v první minutě ujaly vedení, hráči Plzně, převážně z extraligové lavičky, kteří se chtěli před trenérem ukázat a „jeli" tak naplno, ale rychle domácí ujistili, že budou hrát v duelu hlavní roli.

Po bleskových a pro diváky pohledných kombinačních akcích vedla Plzeň v deváté minutě už 8:3, ve dvacáté byl stav 16:7 pro hosty a v poločase svítil na tabuli stav 22:8 pro Plzeň. Zatímco lounští házenkáři se na každou branku hodně napracovali, hosté vynikali lehkostí.

Začátek druhé půle opět patřil Plzni, která navýšila svůj náskok až na šestnáct bodů. Jenže domácí se nevzdávali, Plzni přestala vycházet kombinace a domácí krůček po krůčku stahovali, hnáni výborným publikem. To aplaudovalo každé povedené akci prvoligových Loun. Lokomotiva dokázala stáhnout až na rozdíl devíti branek na 20:29, v závěru ale opět hosté utekli na konečných 21:33, tedy o dvanáct branek.