Bělá přijela do nově opravené lounské haly s několika zkušenými házenkáři, kteří dříve hrávali vyšší soutěže. A začátek duelu hostům vyšel. „Do utkání mnohem lépe vstoupili hosté, což asi v hale nikdo nečekal. Fungovalo jim téměř vše, úspěšně sehrávali velmi pěkné kombinace do křídel a především do pivota," popsali průběh duelu lounští házenkáři. V úvodu tak Bělá vedla nečekaně 6:4.

Domácí měli problémy hlavně s obranou kolem brankoviště. „Především díky trefám Jirky Brecka jsme však dokázali zápas otočit. Předváděná hra sice stále nebyla kvalitní a s poločasovým výsledkem jsme rozhodně nemohli být spokojení, ale už jsme vedli 18:14," pokračovali hráči Lokomotivy.

Ani po změně stran se příliš obraz hry nezměnil. „Bělští stále hráli trpělivě a nejčastěji dohrávali své útoky do prostoru pivota. Ten pak buď sám skóroval, posouval spoluhráčům, nebo vybojoval sedmimetrový hod. Naštěstí se ale z našeho pohledu zlepšila útočná fáze. Hosté ztráceli fyzické síly a my jsme díky tomu začali dohrávat a hlavně proměňovat akce. Konečný výsledek 41:33 nakonec přinesl povinné dva body, ale s předvedenou hrou nemůžeme být spokojeni," uvedli na závěr lounští házenkáři.

Další zápas sehrají Louny ve druhé lize na půdě Lovosic B. Tradiční rival je pátý v tabulce, Louny druhé. Lokomotiva zatím jedenáctkrát vyhrála, jednou remizovala a jednou prohrála. Tři body ztrácí na první Liberec, který zatím nezaváhal. Lounští ale stále doufají, že lídra ještě potrápí.

Tabulka házené