Ne úplně snadný vstup do jarní části druhé ligy prožili lounští házenkáři. Pardubice dlouho trápily Lokomotivu, hosté ale nakonec do Loun body za vítězství přivezli, vybojovali výhru 24:19.

Favorizované Louny, druhé v tabulce druhé ligy, k jarní premiéře do Pardubic odjely v plné síle. V nervozním úvodu se ale hostům nedařila kombinace a domácí, kterým patří devátá příčka, šli do vedení. „Domácí hráli s nadšením a využívali našich individuálních chyb v obraně. Přineslo jim to tříbrankové vedení 6:3," informují o utkání lounští házenkáři.

V dalších minutách už se ale lounským házenkářům podařilo obranu vylepšit, řadu výborných zásahů si připsal brankář Zmatlík. Lokomotiva od těch chvil těžila z rychlých protiútoků a nejenže vyrovnala, v poločase už vedla 12:8.

I na začátku druhé poloviny začali hosté dobře, pak ale polevili a domácí se vrátili do zápasu. „Na začátku druhé půle jsme navýšili své vedení až na šest branek, vedli jsme už 14:8. Poté jsme ovšem naprosto vypadli z role a přestalo se dařit na všech frontách. Domácí hráli trpělivě a zlepšili obrannou fázi. Zaslouženě tak srovnali stav na 16:16," popsali duel házenkáři.

Naštěstí pro lounské fandy se ale znovu v závěru Lokomotiva „rozjela", dařilo se Černému z křídla, další branky přidali i Brecko a Triebe a Louny nakonec slavily výhru o pět branek 24:19.

Pardubice - Louny 19:24 (8:12)

V tabulce druhé ligy i nadále vede Liberec, který ještě ve dvanácti zápasech neztratil ani bod, má jich čtyřiadvacet. Louny ztrácejí tři, na kontě mají deset výher, jednu remízu a jednu prohru. Třetí Mladá Boleslav ztrácí na Lokomotivu pět bodů, čtvrtá rezerva Lovosic už sedm.

V příštím kole hrají Louny doma, přivítají poslední Bělou, která zatím nezískala v soutěži ani bod. Začátek utkání je v lounské sportovní hale naplánován na sobotu 27. února od 15 hodin.

Tabulka házené