V neúplné sestavě odjeli žatečtí národní házenkáři na turnaj do Čakovic, přesto asi čekali lepší výsledek. Nepodařilo se jim ani jednou vyhrát.

Pozvánka na turnaj dorazila do Žatce na poslední chvíli, navíc někteří hráči museli plnit jiné povinnosti. „Na turnaji nás čekaly hned tři prvoligové týmy, nám se bohužel nepodařilo na velmi kvalitně obsazeném turnaji uspět,“ hodnotil žatecký trenér Václav Havránek vystoupení svých druholigových svěřenců v Čakovicích.

V prvním duelu čekalo na Šroubárnu béčko Čakovic, za který nastoupilo i několik hráčů, kteří ještě před časem nastupovali v první lize.

Výkonem proti Brnu byl trenér zklamaný

„Nedokázali jsme se prosazovat v útočné části a poločas jsme prohráli 1:5. Ve druhém poločase jsme se sice zlepšili, ale stačilo to jen na korekci stavu na 7:9. Prohra s tímto týmem byla zbytečná, ale soupeř to byl opravdu těžký,“ viděl první duel Havránek. Druhý duel byl pro Žatec ještě náročnější, soupeřem totiž bylo 1. NH Brno, jeden z nejlepších týmů historie. „ Od první minuty bylo vidět s kým máme tu čest. Brno bylo nad naše síly a když se k tomu přidal i obrovský respekt z velkých jmen, bylo dokonáno. Poločas 4:9 a konečný result 9:16. Bylo to nejhůře odehrané utkání za dva roky, co tým trénuji,“ byl v hodnocení nekompromisní žatecký kouč.

S Čakovicemi A sehrál Žatec velmi vyrovnané utkání, o jedinou branku byl ale i tentokrát šťastnější soupeř. Po poločase 5:7 Žatec soupeře doháněl, ale po závěrečném hvizdu svítil na tabuli stav 11:12.

Další vyrovnané utkání sehrála Šroubárna s Přešticemi, ale ani tentokrát se její hráči neradovali z vítězství. V poločase byl stav 6:6, ve druhé půli ale soupeř přidal a skore se zastavilo na hodnotách 9:11.

V závěru Žatec vedl, ale ani tentokrát nebodoval

Poslední duel s celkovým vítězem turnaje z Podlázek byl také vyrovnaným soubojem. Poločas 6:5 pro Žatec se ale i tentokrát změnil v prohru 10:13. Žatec tak na turnaji obsadil poslední příčku. „Ještě nás čekají dva kvalitní turnaje a bude završena zimní příprava, která je letos bohužel hodně poznamenána zdravotními a pracovními komplikacemi,“ plánuje Václav Havránek.

Nejlepším střelcem Žatce se na turnaji stal Pavel Sýkora s osmnácti trefami, patnáctkrát zamířil přesně Hradiský.

Sestava (branky) Žatce: Horník – Beldík, Lučan, Pavlas, Popelka, Janák (4), Pavel Sýkora (18), Hradiský (15), Bayer (8)