S cílem zajistit si postup ze čtvrtfinále Českého poháru v národní házené nastupovaly v sobotu ženy Šroubárny Žatec k turnaji pěti družstev, v hale Severu Žatec. Kromě domácích, po podzimu 6. celku I. ligy, tam nastoupily mistryně ČR z Chomutova, prvoligových Spojů Praha, loňský účastník stejné soutěže z Klášterce a Chomutov B z oblastního přeboru.

První družstvo pořadatelů svůj úkol splnilo, když skončilo druhé za několikanásobným mistrem ČR SK Chomutov NH a může se těšit na plzeňské semifinále. Žatec odehrál celý turnaj v sestavě Bobková, Pomejová – Samková, Vlčková, Paurová, Schneiderová – Bilohuščinová, Plecitá, Doskočilová, Wüstová, Bartoňová, Čítková a dosáhlo těchto výsledků.

Žatec – SK Chomutov NH B 14 : 10 (8:5 )

Povinné vítězství nad účastníkem OP se nerodilo lehce. V úvodu utkání se zranila na beku hrající Samková. Na její místo se musela přesunout z útoku Plecitá a kompaktnost družstva byla dost narušena.

Branky: Wüstová a Bartoňová 4, Doskočilová 3, Bilohuščinová a Plecitá 1.

Žatec – SKNH Klášterec 14:11 ( 7:7 )

Důležitý krok k postupu. Vedoucí celek OP chtěl dokázat, že si loňský sestup z ligy nezasloužil. Do hry se vrátila Samková, celkový herní projev domácích se zlepšil a zasloužené vítězství bylo na světě.

Branky: Bilohuščinová a Doskočilová 5, Plecitá 3, Wüstová 1.

Žatec – Spoje Praha 21:15 (10:7)

Nejlepší výkon žateckých děvčat sobotního odpoledne. Proti desátému celku ligové tabulky naprosto zasloužené vítězství.

Branky: Bilohuščinová a Wüstová 7, Doskočilová 5, Plecitá a Bartoňová 1.

Žatec – SK Chomutov NH A 10: 18 (3:12 )

K závěrečnému utkání nastupovaly navzájem se velmi dobře znající hráčky soupeřů s už jistou účastí semifinále. Domácí opět bez Samkové (šetřila zraněné koleno a asistovala svému koučujícímu otci) a Bobkové v brance dali šanci celé lavičce, proto byl nakonec tak nečekaně vysoký rozdíl v konečném účtování.

Branky: Doskočilová 4, Wüstová a Bartoňová 2, Bilohuščinová a Plecitá 1.