V sestavě chyběl Ondra Lacina, který byl se sádrou na ruce jen v hledišti.

První útoky obě mužstva proměnila v branky, ale pak se hosté odpoutali na 1:3. Až v 6. minutě se podařilo Sukovi srovnat a hned další brankou poslal Lokomotivu do vedení 4:3. Hned nato hosté odskočili na 4:6, po tříbrankové minisérii měli náskok dvou branek. K vytvoření náskoku jim pomohla přesilovka, ve které dali tři branky a z toho dvě z rychlých brejků. To běžela 10. minuta a domácí si brali svůj první time.

Pak přišla krásná akce, kdy se mezi třemi hráči Úval protáhl Pour a skóroval. Hned po něm přidal další branku Suk, jenže naděje na zvrat se rychle rozplynula. Ve 23. vedli hosté o hrozivých šest branek 8:14. Hodně mrzely dva neproměněné brejky Suka. Jetenský svůj trhák proměnil a další gól přidal Vraný, jenže hosté okamžitě kontrovali také dvěma brankami.

Utkání Dobroměřic (v bílém) proti Postoloprtům
První okresní derby jara patřilo zaslouženě domácím

Do druhé půle vstoupily Louny s Vernerem v brance a také úvodní brankou Jetenského. Běžela 43. minuta, když se mezi tyče vrátil Perský a o tři minuty později si za stavu 20:23 brali oddechový čas hosté.

Pořádné drama

Střelbou z dálky se prosazovali Jetenský s Pourem. V bráně Úval chytal výborně Ditz, který pochytal řadu domácích střel. Ve 49. minutě vystihl rozehrávku hostů Vraný. Vypíchl jim míč, prošel přes celé hřiště a zakončil na 22:24. Následně Pour snížil na rozdíl branky 24:25 a Zabloudil v začínající 53. srovnal ze sedmimetrového hodu. Perský v této fázi hry chytil několik střel a 26. branku domácího celku přidal opět Zabloudil.

Drama vrcholilo. Louny si nejdříve vzaly v 55. minutě další oddechový čas a následně je Pour poslal poprvé do vedení 27:26. O dvě minuty později bylo srovnáno a do vedení šly pro změnu Úvaly brankou Šelmeciho. Triebe srovnal, Úvaly daly z následného útoku jen tyč a Pour dal 29. branku Loun. Hosté ze sedmičky srovnali, jenže Triebe vrátil domácím těsné vedení. Do konce chybělo 40 sekund, když šli hosté do oslabení a navíc si trenér Sochor vzal 9 sekund před koncem další oddechový čas. I tato taktika pomohla rozhodnout o těsné výhře Loun.

Provoz u Postoloprt se přesunul na novou silnici, z té původní bude dálnice D7.
Úplně nový most přes D7 museli zase zbourat. Dostavbu dálnice to nezdrží

Další utkání sehrají lounští házenkáři za týden v Pardubicích.

Louny jsou v tabulce páté se ziskem 22 bodů, což je stejně, jako má o příčku výše Mladá Boleslav. Pardubice jsou sedmé se ziskem 13 bodů.

Louny - Úvaly 30:29 (12:16)

Sestava a branky Loun: Perský, Verner - Jetenský 5, Kunc, Pour 8, Bittner, Gröbl, T. Svoboda, Vraný 3, Triebe 5/2, Zabloudil 5/3, Laštovka, Suk 4

Jaroslav Tošner