S jedním z favoritů 2. národní hokejbalové ligy se utkali o víkendu lounští hokejbalisté. Přestože byli oslabeni o několik opor, dokázali s druhým celkem tabulky hrát vyrovnaně, nakonec ale podlehli.

Úvod utkání se Lounským vyvedl. Hned v páté minutě Janeček krásně vyslal Svatopolského do jeho klasického úniku a ten se nemýlil. „Hned na začátku druhé třetiny jsme přidali další gól. Po samostatné akci překonal domácího brankáře Schoř. Celý tým hrál výborně, ale rozhodčí si prostě naši výhru nepřál,“ byl po utkání rozhořčen trenér lounských hokejbalistů Radek Tengler.

První gól dali domácí hokejbalisté v přesilovce pět na tři. „Rozhodčí si to vyloučení vymyslel, hodně domácí tlačil. Za dvě minuty jsme zase hráli pět na tři, zase neoprávněně a domácí srovnali. Prostě byl domácí,“ narážel Radek Tengler na fakt, že rozhodčí většinou nedojíždějí z daleka, nezřídka jsou ze stejného města jako domácí celek.

V poslední třetině byl lounský celek rozhozen, za diskuze s rozhodčím byl navíc do konce utkání vyloučen jeden z klíčových hráčů Derfler. „Rozhodující branku nám vstřelili pět minut před koncem, už jsme nedokázali odpovědět ani v power play,“ dodal lounský trenér. Další zápas sehrají lounští hokejbalisté na domácím hřišti, v neděli ve 14 hodin přivítají Litice.

Děčín – Louny 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)

Góly Loun: Schoř, Svatopolský

Sestava Loun: Heller – Derfler, Szakal, Hořák, Fišer – Ditrich, Stádník, Szabo, Schoř, Svatopolský, Janeček