Pořádně horko bude od 26. února do 27. března lounským hokejbalistům. A to i přesto, že meteorologové předpovídají, že bude ještě nějaký čas počasí spíše zimní.

Na konci podzimu totiž kvůli počasí, ale také kvůli marodce, musely Louny odložit několik utkání, ta se teď ale musí dohrát do konce března, protože pak začíná play off. „Je to opravdu hodně našlapané, uvidíme, jak to zvládneme. Jiná možnost ale není,“ ví lounský trenér Radek Tengler.

Na jeho svěřence čeká ve 2. národní hokejbalové lize každý týden pořádná porce zápasů. „Celkem sehrajeme za měsíc dvanáct zápasů. Běžně přitom hrajeme tak pět, tedy více než dvojnásobek,“ očekává pořádný tlak na své svěřence trenér.

Louny začínají ve třetí nejvyšší soutěži už teď v sobotu, 26. února, v Rakovníku, v neděli doma přivítají poslední Hostivař B. Další týden je ještě také „klidný“, lounští hokejbalisté sehrají „jen“ dva zápasy. Pak to ale přijde. O víkendu 12. a 13. března je v sobotu čekají dva zápasy v Praze, v neděli ráno pak jeden na domácím hřišti. Nejextrémnější zápasový maraton je ale čeká od 25. do 27. března. „To máme hrát v pátek večer v sedm v Praze, v sobotu opět v Praze a v neděli doma. Jsem zvědavý, jak to zvládneme,“ kroutí hlavou nad nahuštěným rozpisem Tengler.

Hokejbalisté Loun přitom nutně potřebují bodovat, pokud chtějí proklouznout do šestnáctičlenného play off. Na podzim se jim totiž vůbec nedařilo a jsou právě šestnáctí z osmnáctičlenné tabulky.

Po poslední výhře minulý týden v Ústí nad Labem 4:0 sice Louny svým dvěma pronásledovatelům trochu odskočily, další body ale určitě potřebují. Ve třinácti zápasech zatím Lounští nasbírali jedenáct bodů za tři vítězství a dvě remízy. Osmkrát odešli poraženi. Sedmnáctí Ďáblové Praha mají šest bodů, osmnáctá Hostivař B body čtyři. První je průběžně celek Bohemia Benders Ďáblice s šestačtyřiceti body.

Rozpis lounských hokejbalistů ve 2. NHBL:


Sobota 26.2.: Rakovník – Louny
Neděle 27.2.: Louny – Hostivař B (13)
Sobota 5.3.: Kolín – Louny
Neděle 6.3.: Louny Kovo Praha B (13)
Sobota 12.3.: South Cows Praha – Louny, Benátky n. Jizerou – Louny
Neděle 13.3.: Louny – Ekonom Devils Praha (10.30)
Sobota 19.3.: Concept Most – Louny
Neděle 20.3.: Louny – Mladá Boleslav (13)
Pátek 25.3.: Hostivař B – Louny
Sobota 26.3.: Mělník – Louny
Neděle 27.3.: Louny – Kert Park Praha B (13)