Velice vyrovnaný je letošní souboj o titul motokáristů v závodě třídy KZ 2.

Po třech odjetých závodech, kdy se dostal seriál MM ČR přesně do poloviny, je v čele žatecký Adam Janouš, před čtyřmi roky vyhlášený jako nejlepší sportovec lounského okresu.

O víkendu se jel ve Vysokém Mýtě třetí závod mistrovství, když po dvou úvodních byli v čele Patrik Hájek a Adam Janouš se stejným bodovými ziskem. Do té doby na první dvě místa také nikoho jiného mezi sebe nepustili. „Vedro vystoupilo neděli na krutých 32 stupňů, bylo to náročně na techniku, závodníky i mechaniky,“ říká Adamův otec Bohumil Janouš, který 22letého závodníka provází v boxech od začátku jeho celé závodnické kariéry až do reprezentace a po dnešního továrního jezdce českých výrobců.

Od začátku bylo jasné, že také ve třetím závodě, jedoucím na tři bodované jízdy, se bude rozhodovat mezi lídry letošního seriálu. Janouš jednu jízdu vyhrál a byl dvakrát druhý, což mu vyneslo prvenství ve III. závodě před největším konkurentem Hájkem, třetí skončil David Bělina. Janouš tak má zatím o 10 bodů více něž druhý Hájek.

Adama Janouše nyní čekají dva závody Mistrovství Evropy. „V úterý večer se mi už ozval z Belgiie, kam dorazil na víkendový závod ME,“ potvrdil otec Bohumil, kterého drží v Žatci pracovní povinnosti. „Už se ale těším na poslední víkend v červenci, kdy se pojede závod ME Rotax Max u nás v Sosnové u České Lípy.

Bude to skvělá podívaná, už proto, že pořadatelé očekávají kolem stovky závodníků z celé Evropy,“ zve B. Janouš příznivce motokár na 26. a 27. července do Sosnové.