Na umělé slalomové trati v Českých Budějovicích se o víkendu 12.-13. července konalo Mistrovství České republiky ve sprintu-sjezdu na divoké vodě, Mistrovství České republiky družstev a Český pohár žáků a seniorů.

Žatečtí veteráni Daniel Baustein a Vladimír Slanina získali v kategorii C-2 debl kanoe bronzové medaile na Mistrovství ČR ve sprintu-sjezdu na divoké vodě, když je od stříbrné medaile ze součtu obou jízd dělila pouhá vteřina. Tuto disciplínu vyhrála favorizovaná dvojice Šamánek – Šťastný (Pardubice), přičemž druhý jmenovaný obsadil letos 3. místo na MS v Itálii na C-1 singl kanoe.

V neděli dvojice Baustein – Slanina obsadila 12. místo v Českém poháru. Ve stejné dny na stejné trati v závodě Českého poháru žáků získal Vladimír Slanina mladší v kategorii C-1singl kanoe již páté vítězství v letošním seriálu ČPŽ.

V neděli přidal v dalším závodě vynikající 2. místo a celkově se dělí o první příčku v žebříčku s Filipem Šťastným ( Pardubice). Podařený víkend umocnil Vl. Slanina ml. získáním dvou bronzových medailí v závodech ČPŽ v kategorii C-2 debl kanoe v posádce s Tomášem Ketzlem (Bohemians Praha), kteří se tak celkově posunuli na 3. místo v hodnocení celého seriálu ČP žáků.

(vs)