Žatec – Reprezentant Vladimír Slanina mladší se stal mistrem ČR ve klasickém dlouhém sjezdu. Spolu s otcem také poprvé zvítězili v Českém poháru na deblkanoi, a vyjeli si nominaci na světový pohár.

Vladimír Slanina mladší se stal v Opavě na řece Moravici juniorským mistrem republiky ve sjezdu na divoké vodě v kategorii singl kanoe C1.

Žateckým kanoistům se opravdu dařilo. Junior se stal mistrem ČR ve sjezdu a zárověn si vyjel reprezentační dres pro juniorské MS, které se pojede na konci července právě na této trati. V českém poháru se poprvé umístil mezi seniory na stupních vítězů a získal skvělou stříbrnou medaili hned za reprezentantem Veselým z Kounic.

Dalším skvělým výsledkem byl závod debl-kanoe C2, kdy se stali poprvé otec a syn Slaninové vítězi českého poháru, když těsně porazili na 4,5 km dlouhé trati o dvě vteřiny Suchánka s Jílkem z Vysokého Mýta. Právě s nimi svedli před čtrnácti dny na řece Otavě souboj o poslední reprezentační místo na ME do Srbska a nakonec tehdy zůstali bohužel první nepostupující lodí.

Tentokrát byli žatečtí borci lepší a po dvou třetích místech v poháru v Sušici a tomto vítězství v poháru na řece Moravici si zaručili reprezentační nominaci na sérii světového poháru, který se letos uskuteční v Bovci ve Slovinsku v polovině června.

V nedělních závodech méně oblíbeného sprintu se junior umístil na třetím místě a na debl kanoi skončili Slaninové čtvrtí, čímž potvrdili současnou dobrou formu a posunuli se na celkově průběžné páté místo v českém poháru.

(vsl)