Desátá příčka pro vás určitě není vizitkou, jako byste se chtěli prezentovat…
O spokojenosti s umístěním po podzimu nemůže být vůbec řeč. S týmem, jaký máme, bychom se měli pohybovat v první polovině tabulky, měli bychom mít tak o deset bodů víc. Plno zápasu jsme si prohráli vlastními chybami, neproměňováním šancí. Je potřeba začít hrát také na výsledek, ne pouze pro oko.

Jak to vypadá s vašim kádrem přes zimu?
Pauzu od fotbalu si dává Honza Zimola, naopak zatím s námi trénují Míra Kalbač a Standa Levý. Oba se jeví velmi dobře, tak doufám, že se je vedení podaří přivést. A také se velmi dobře ukazují v přípravě někteří dorostenci.

Jinak zimní příprava vypadá dobře? Počasí vám přálo, hřiště nebyla pod sněhem, nemrzlo.
Prakticky celá příprava probíhala na uměle trávě, kromě výjimek v posilovně nebo v parku). Je to jako každý rok, takže se moc na počasí neohlížíme. Kvalitní a povedené bylo také herní soustředění v Chebu.

Budete na jaře silnější?
Věřím, ze budeme silnější. Přeci jen už končí doba hájení, bylo dost času si zvyknout na styl hry, který po nás trenér Klíč vyžaduje. A také byl přes zimu čas na tom zapracovat, očekávám ze se to v zápasech ukáže.

Zmínil jste trenéra Klíče. Jak fotbal pod ním vypadá?
Určitě se snaží hrát kombinační fotbal. Už od brankáře a pracuje na zlepšení defenzivní fáze celého mužstva. Také pomalu zapracovává mladší kluky do sestavy.

Kdo by měl být na jaře oporou?
Je jedno, na koho budeme spoléhat, hlavně ať to nese ovoce. Každopádně s góly se bude spoléhat dost na mě. (úsměv)

A jakou zatím máte sezonu?
Zatím není příliš úspěšná.. Neproměnil jsem velké množství šancí, to musím zlepšit. I vinou těchto nevyužitých šancí jsme přicházeli o body a jsme v tabulce tam, kde jsme.

Jaký tedy bude na jaře cíl pro tým a i váš osobní?
Chci dát 20 gólů. A s týmem chceme být v první polovině tabulky.

Ondřej Holl