Karatisté tři oddílů našeho regionu startovali během posledních tří týdnů na několika významných soutěžích.

Největšího úspěchu dosáhl Aleš Brůna z Karate clubu Žatec, který se stal v sobotu v Českým Budějovicích Mistrem ČR JKA. „Aleš vyhrál bezkonkurenčně v kumite mužů BRH. Oni tam v JKA totiž nemají váhové kategorie. Přestože Aleš váží jen 60kg a měl na noze z tréninku zlomené dva prsty, přesto nedal nikomu šanci,“ chválil svého svěřence žatecký trenér Rudlof Šianský. „Nominoval se tak na ME do Anglie, které začíná 20. listopadu!“

Jeho oddílový kolega Jan Tuček, mistr Evropy a nejlepší sportovec okresu za loňský rok, odletěl ve středu do Tokia, kde se koná od 13. do 16. listopadu mistrovství světa. „Je jedním jen ze dvou českých mužů v kumite z desetičlenné reprezentace. Už jsem s ním mluvil, všichni jsou v šoku, že placený pobyt v Japonsku mají až od 13. listopadu! Zatím se stravují ze svého, což není levná záležitost a a hlavně je třeba hlídat přísun energie a přitom váhu,“ kroutí hlavou nad „zajištění“ české výpravy R. Šianský.

Žatecká karatistka Petra Cífková skončila v sobotu 1. 11. na otevřeném mistrovství Německa mezi posledními osmi ženami v kumite BRH. „V předchozích utkání na ní nikdo nazabodoval, vše jasně vyhrála a postupovala suverenně,“ informuje žatecký trenér. „Ve čtvrtfinále však kontaktovala soupeřku a byla diskvalifikována, což bylo při její formě velká škoda.“

Žatečtí karatisté startovali koncem října také na mezinárodním XXXX. ročníku Grand Prix Northbohemia v Ústí nad Labem. Jan Tuček tam vyhrál v kumite bez rozdílu hmotnosti (BRH).

Mezi ženami v BRH skončila na 5. místě Hana Uhlířová a na 7. Petra Cífková obě z KC Žatec. V soutěži družstev žen zvítězil celek SKR Ústí před KC Žatec a Baníkem Havířov.