Počtvrté během pěti let vystoupil na nejvyšší stupínek mezi muži v Open při Mistrovství Evropy Goju–ryu Jan Tuček. Před týdnem v německém Dortmundu však poprvé jako člen Karatistického klubu Žatec. Odchovanec lounského karate Tuček (nar. 6. 2. 1978) tam začínal u trenéra Miroslava Šianského. Po studiích na VŠ v Brně a působení v Havířově, se předloni vrátil k trenérovi Šianskému, nikoliv však Miroslavovi, který před lety tragicky zahynul, ale k jeho synovi a bývalému reprezentantovi Rudolfu Šianskému do KC Žatec.

Mnohonásobný mistr ČR a dnes už čtyřnásobný mistr Evropy v gujo–ryu (druhý nejběžnější styl kumite, jehož odlišnosti laik ani nerozezná) nyní v Dortmundu postupoval ve váze nad 80 kg až do semifinále, kde narazil na Němce Kühnela. Výrokem rozhodčích postoupil do finále domácí borec a Jan Tuček si vybojoval bronzovou medaili.

Bronz v kumite získalo také družstvo České republiky, ve kterém obsadil jednu váhu Tuček. Ten nejcennější kov ale vybojoval v Open, soutěži bez rozdílu vah. Navíc s velkým uspokojením, protože na své cestě k titulu opět narazil na Němce Kühnela, ale teď už ho už do finále nepustil. „Honza vybojoval titul mistra Evropy letos už počtvrté, když to dokázal v letech 2003, 2004 a 2005. Po roční přestávce je opět nejlepším evropským karatistou v kumite Goju–ryu,“ chválí Tučka žatecký trenér Rudolf Šianský.

Česká výprava byla na ME 2007 velmi úspěšná. V kumite se stali mistry Evropy vedle Jana Tučka také v Open žen Petra Peceková, která byla třetí nad 60 kg, stejně jako Radka Krejčová, která je navíc vicemistryní v Open. V soutěži Kata získali Češi tři tituly a po dvou druhých a třetích místech.