Na startu sezony si při tréninku karatista Jan Tuček zlomil záprstní kůstku na ruce. Ta mu nakonec vystavila stopku na celou letošní sezonu.

Sice už je zdravý a trénuje, sám ale říká, že letošní sezona už bude jen odpočinková. „Naplno budu závodit zase příští rok,“ těší se mistr světa, který má doma i několik dalších medailí z velkých akcí.

Nedávno Tuček pomohl týmu Žatce k zisku konečného druhého místa v lize družstev JKA. „Ve zbytku sezony už budu jezdit jen na menší závody, vezmu to trochu odpočinkově, na nic velkého se nechystám. Letošní sezonu trochu vypouštím. Naostro začnu znovu příští sezonu,“ řekl na dotaz Deníku, co právě dělá, Jan Tuček, opora KC Žatec.

Příští rok naplno

Problémy odstartovala v přípravě zlomená ruka. „Měl jsem z tréninku zlomenou záprstní kůstku. Už jsem zdravý a trénuji a soustředím se na příští rok,“ pokračuje Tuček. A co ho v příští sezoně čeká? „Bude mistrovství světa JKA v Bangkoku. Rád bych tam udělal co nejlepší výsledek,“ dodal muž, který už doma jednu zlatou ze světového šampionátu má.