Jablonecká rodačka si dlouhodobě udržuje nejen vysokou výkonnost v biatlonovém pelotonu, ale i postavení v anketě Klubu sportovních novinářů. Vítězstvím navázala na třetí příčku z loňska. V roce 2015 skončila šestá, o rok dřív pátá.

DOKONALE POBLÁZNILA ČESKO

Byla to právě Gabriela, ještě pod dívčím jménem Soukalová, kdo dřív opomíjeným biatlonem doslova pobláznil Českou republiku. Poprvé reprezentovala na zimních olympijských hrách 2010 ve Vancouveru. Do světové špičky se zařadila v sezoně 2012/2013, kdy ve slovinské Pokljuce poprvé vyhrála závod Světového poháru.

Vyhlašování ankety Sportovec roku probíhalo 21. prosince v Praze. Gabriela Koukalová.
Gabriela Koukalová: Vyhrála jsem z postele. Děkuji i těm, co mi nefandí

Od té doby získala na velkých soutěžích osm medailí včetně dvou olympijských stříbrných kovů ze Soči a stala se miláčkem fanoušků. Její úspěšné tažení po biatlonových arénách má ale i negativní dopad. Kvůli bolavým lýtkům ještě nezačala aktuální sezonu a ve hvězdách je její účast na únorových olympijských hrách v Pchjongčchangu.

GrafikaZdroj: Deník

I tak za sebou v pořadí ankety nechala veliké sportovní osobnosti.

MALÝ FOTBAL PŘEDČIL SLAVII A KOMETU

Pro druhé místo si na slavnostním večeru v pražském hotelu Hilton došla dvojnásobná sportovkyně roku, oštěpařka Barbora Špotáková. Ke třetí „korunce“ jí nepomohl ani letošní titul mistryně světa, ani výhra v Diamantové lize.

Třetí skončila tenistka Karolína Plíšková, která se letos na osm týdnů vyšvihla na první místo světového žebříčku.

Až na čtvrté místo se propracoval nejlepší muž. Veslaři Ondřeji Synkovi nestačil na lepší pozici pátý titul mistra světa ve skifu a evropské zlato z domácího kanálu v Račicích.

Páté a šesté místo patří medailovým nadějím pro olympijský Pchjongčchang sjezdařce a snowboardistce Ester Ledecké a rychlobruslařce Martině Sáblíkové, trojnásobné vítězce prestižní ankety.

Jakub Vadlejch s manželkou Lucií.
Vadlejch se těší na první česko-slovenské Vánoce v roli manžela

Obrovská radost letos zavládla v malém fotbalu. Jeho reprezentanti v říjnu získali v Tunisku titul mistrů světa, a to se odrazilo i v hlasování o nejlepší kolektiv roku 2017. Zástupci malého sportu tak slavili letos už podruhé a předčili české mistry ve fotbale Slavii Praha a v hokeji Kometu Brno.