Na překvapení měli zaděláno žatečtí kuželkáři. Doma v desátém kole krajského přeboru sehráli vyrovnanou partii s vedoucím týmem Vejprt. Body ale nakonec nezískali, rozhodly dva výpadky.

Čaboun po absenci zahájil výborně, a přestože občas byl znát herní výpadek, nedal soupeři šanci a vyhrál o 22. Chotové se v domácím prostředí nedaří a navíc soupeř skvěle zvládl druhou padesátku. Vyhrál o 79 kuželek a otočil skóre pro Vejprty.

Do vedení 2:1 šli hosté po smolné prohře Ptáčka, který podlehl jen o devět, když mu nevyšlo posledních pět hodů. Ptáčková ve čtvrté dvojici bojovala více se sebou než se soupeřem, ale koncovku zvládla dobře. Vyhrála o 7 a srovnala na 2:2.

V dalším souboji to dlouho vypadalo, že Ptáček senior dotáhne Žatecké k vedení a smázne nějakou kuželku. Bohužel, ke konci se soupeř rozehrál, a tak domácí hráč prohrou o 19 navýšil ztrátu na 78.

Jarolím se v závěrečném duelu mohl pokusit o nemožné a ztrátu dohnat. A skoro to vyšlo. Už po půlce umazal 40 a hosté se začali strachovat. I ve druhé části domácí hráč stahoval, ale vše už neumazal. Podařilo se mu stáhnout „jen“ 58 kuželek.

Žatec A - Vejprty 3:5 (2430:2450)

(jj)