Kuželkáři Lokomotivy Žatec A chtěli na technické a nepadavé kuželně TJ MUS Most potrápit místní A tým, který patří k adeptům postupu, a sami získat nějaký bod. Moc nechybělo a cíl se podařil. Už vedli 3:1, ale v dramatické koncovce byli lepší domácí.

Zahajoval netradičně Jarolím. V polovině prohrál po chybách o 13, ve druhé dostal domácího borce pod tlak a otočil duel ve svůj prospěch o 3 kuželky. Další drama bylo ve druhé dvojici. Hofmann se přetahoval o každou kuželku a nakonec i on dotáhl duel k vítězství, tentokrát o 4.

Výborně zahrál v další dvojici Tajbl. Ale jelikož proti němu bojovala domácí jednička, ani zlepšená hra nestačila na body, prohrál čestně o 29. Do vedení 3:1 vrátil Lokomotivu A. Čaboun výhrou o 17. Minimálně bod mohl pojistit v další dvojici jeho otec J. Čaboun. V plných to také tak vypadalo, zradila ho však dorážka (mimo Tajbla všechny), a tak domácí snížili a navýšili vedení i v kuželkách o 30.

Na remízu mohl ještě dosáhnout i Kubizňák, ale i jeho nic neposlouchalo a domácí tak dokonali obrat, zatímco Lokomotiva po slibném úvodu nepřivezla nic.

MUS Most A – Lokomotiva Žatec 5:3 (2389 : 2314)

Sestava: Jarolím 385, Hofmann 387, Tajbl 401, A. Čaboun 395, J. Čaboun 381, Kubizňák 365

(jj)