Nebývale vyrovnaný boj o divizní body sehráli v sobotu 22. ledna doma kuželkáři Loun s chomutovskou rezervou.

O nejtěsnějším výsledku se nakonec rozhodovalo v poslední dvojici, v níž domácí Vr. Vlček porazil o jedinou kuželku nejstaršího z rodiny Čabounů. Tím vyrovnal na 3:3, a protože měli Lounští v součtu všech hráčů obou týmů o pouhé 3 kuželky více, vyhráli tím celé utkání.

Po právě odehraném XV. kole zůstává KK Louny na 3. místě ziskem 20 bodů, to je stejně jako má 2. Sokol Ústí. Nadále vedou Spořice, mající o 2 body více. Za vedoucím triem jsou 4. Doksy už s menším odstupem, neboť mají 16 bodů.

KK Louny B - VTŽ Chomutov B 5:3 (2654:2651)

Ačkoliv v úvodní dvojici uhrál Petr Pop vynikajících 467 kuželek, prohrál s Vytiskou o 4. Naštěstí pro domácí vyrovnal vzápětí P. Lojda náhozem 460, neboť vyhrál o důležitých 75, když hostům nepomohlo ani střídaní.

Chomutovští šli v polovině do vedení, kterému nezabránili ani Chovanec s 423 (prohrál o 31), ani Faix se 419, jelikož Rada naházel skvělých 488.

Za stavu 1:3 do závěrečných dvou dvojic nastoupili proti sobě rodinné klany. Domácí L. Maršal přiblížil naději výkonem 450, který byl o 35 lepší, než měl Josef Čaboun mladší, a jeho švagr Vr. Vlček pak rozhodl náhozem 435 výhrou o jedinou kuželku v souboji s exžateckým i expodbořanským Josefem Čabounem starším.

V dalším kole hrají Louny v Doksech.