V rámci 18. kola KP A se hostila na žatecké kuželně vedoucí Lokomotiva druhý tým tabulky KK Louny.

Žateckým se derby vůbec nepovedlo, naopak hostům padalo vše, na co sáhli, a tak se ze zápasu stala velice brzy jednostranná záležitost. Žatečtí tím pádem přenechali vedení svému soupeři a situace na čele KP A se ještě více zdramatizovala. Celou trojici týmů na čele tak dělí jen dva body.

Zahájil A. Čaboun proti Fr. Lojdovi, který předvedl vynikající padesátku a vedl o 26. Naštěstí pro domácí ho druhá padesátka neposlouchala a ze slibného náskoku byla na konci ztráta 6 kuželek. To ale byla jediná radost domácích.

Hofmann sice zahrál dobře plné, ale dorážkou vše ztratil a L. Maršál dokráčel k pohodlné výhře o 46. Josefu Čabounovi vůbec nešly plné, nabral rozhodující ztrátu, kterou už dorážkou nesmazal a prohrál s Patr. Lojdou o 34.

Po operaci nastoupil Basák a bylo znát, že není ve své kůži a tak M. Chovanec, hlavně zásluhou plných, vyhrál o dalších 40 a bylo hotovo.

Jarolím se pokusil proti Pfeifrovi zkorigovat náskok hostí, ale stejně jako před týdnem ho zradily plné a nebyla mu nic platná ani druhá nejlepší dorážka zápasu (140).

Kalich hořkosti si domácí vypili až do dna, když v posledním duelu Tajbl po výborném úvodu proti Vlčkovi ztratil v závěru a prohrál o 4. Lokomotiva jen v plných ztratila 134! Konečný výsledek je sice krutý, ale Lokomotiva bude bojovat dál. Hned další kolo 28. března hostí SKK Bílinu.

Lok. Žatec – KK Louny 1:7 (2400 : 2548)

Žatec: A. Čaboun 419, Hofmann 402, J. Čaboun 389, Basák 376, Jarolím 399, Tajbl 415.

Louny: Fr. Lojda 413, L. Maršál 448, Patr. Lojda 423, M. Chovanec 416, Pfeifer 429, Vlček 419.

(jj)