Nový ročník KP A v kuželkách zahájili kuželkáři Lokomotivy Žatec v Bílině, kde je v azylu TJ MUS Most B.

Lokomotiva hrála poprvé v novém složení, a tak všichni byli v očekávání, jak to dopadne. Vývoj zápasu byl jak na houpačce. Žatečtí vedli, pak jasně prohrávali a nakonec vybojovali vítězství po výborném závěru.

Zahájil výborně A. Čaboun. Soupeři nedal prakticky žádnou šanci, od úvodních hodů zvyšoval vedení a vyhrál jasně o 53. Jako druhá nastoupila zkušená Chotová. Na úvod sezóny nezahrála špatně, ale soupeř byl lepší, hlavně v dorážce. Domácí tak výhrou o 28 srovnali krok.

Ani Ptáčková výkonem nezklamala, v dorážce chyběla trochu jistota, na skvěle hrajícího soupeře to však nestačilo. Ztratila 66 kuželek a tak šli do vedení 2:1 a 41 kuželek domácí. Kopec smůly si vybral Ptáček st. V první půlce se mu nedařilo v dorážce a jasně prohrával. Ve druhé se výrazně zlepšil a ztrátu brzy smazal. Nakonec o jeho prohře o 1 rozhodl poslední hod. Domácímu se podařila devítka, Ptáčkovi „jen“ 7 a bylo to 3:1 pro Most. Žatečtí se pomalu smiřovali se ztrátou bodů, ale šance ještě žila.

Basák zavelel k obratu. Po výborných plných (305) začal soupeře ničit i v dorážce a postupně smazával jednu kuželku za druhou. Konečný výsledek byl snížení na 3:2 a vedení na kuželky o 10!

Jarolím měl úkol jasný. Na remízu nesměl prohrát o víc jak 9. To ale nedovolil. V první půlce si vypracoval vedení o 10 a přesto, že jeho soupeř mohutně finišoval, těsné vedení v závěrečných hodech uhájil a završil tak dokonale obrat v zápase. Získané vítězství rozhodně posílí sebevědomí celému nově složenému družstvu.

MUS Most B – Lokomotiva Žatec A 3:5 (2461:2476)

Sestava: A. Čaboun 439, Chotová 382, Ptáčková 383, Ptáček 405, Basák 448, Jarolím 419.

(jj)