V novém složení nedal Žatec soupeři z Bíliny šanci, přestože hosté nehráli vůbec špatně. Ani pět čtyřstovek jim však nebylo nic platných.

Hned v úvodní dvojici položil základ k výhře Čaboun, když doslova deklasoval soupeře a vyhrál o 111. O vyrovnání se však postaral v dalším duelu hostující Šíma. Domácímu Hofmannovi se nepovedla první padesátka a přestože ve druhé se zlepšil, prohře o 42 nezabránil.

Ve výborné formě se představil v dalším duelu Goldšmíd. Soupeř sice bojoval, ale na domácího borce to nestačilo. Výhrou o 29 kuželek dostal domácí opět do vedení. Ještě lépe se pak předvedl Tajbl. O výhře domácího hráče rozhodly výborné plné a lépe zvládnutá dorážka. Vyhrál tak o 43 kuželek.

Další bod pro domácí zařídila v dramatické koncovce Uhlíková. Ještě tři hody před koncem se zdálo, že prohraje, nakonec ale zvítězila o 6. Jarolím tak měl úlohu velice snadnou. Takové vedení se nedá ztratit. V úvodní padesátce ale totálně pokazil dorážku a ztratil 35 kuželek. Ve druhé se podstatně zlepšil, ale ztrátu už nesmazal. Celkově prohrál o 27 a povolil hostům zmírnit prohru.

Žatec - Bílina 6:2 (2491:2371)

Sestava Žatce: Čaboun 436, Hofmann st. 359, Goldšmíd 435, Tajbl 454, Uhlíková 406, Jarolím 401.

K dalšímu zápasu odjíždí Lokomotiva do Spořic.

(jj)