Deváté Verneřice hostili žatečtí kuželkáři ve 22. kole krajského přeboru. Domácí po třech prohrách potřebovali bodovat, aby se udrželi ve špičce tabulky. Podařilo se, „kanára" odvrátili hosté až v poslední dvojici.

Vše odstartoval žatecký Tajbl. Výborně mu vyšla hra do plných a i když dorážka už tolik ne, k výhře o 52 kuželek to pohodlně stačilo.Ve druhé dvojici bojovala Uhlíková. Po první vyhrané polovině ve druhé mírně ztratila, ale těsnou výhru o 5 uhájila. Definitivně zlomil odpor hostů ve třetí dvojici domácí Jarolím. Výborně zahrál dorážku (160) a nakonec soupeře porazil o 76 kuželek. Domácí tak vedli 3:0 a o 133 kuželek.

Další bod pro Lokomotivu připsala dobře hrající Ptáčková. I když se její soupeř snažil, nepovolila mu žádné drama a vyhrála o 29. Definitivně potvrdil zisk obou bodů pro domácí v páté dvojici Ptáček. Soupeř s ním držel krok pouze v plných. Na jeho výbornou dorážku (151) neměl odpověď a prohrál o 28.

To, že hosté neodjedou s kanárem, se rozhodlo v poslední dvojici. Goldšmídovi utekl začátek a přes veškerou snahu už na dobře hrajícího soupeře neměl. Ztratil 28 kuželek.

Další zápas sehrají žatečtí kuželkáři v sobotu 18. března, zajíždějí na půdu Sokola Ústí nad Labem B.

Žatec - Verneřice 7:1 (2536:2374)

Sestava (výkony) Žatce: Tajbl 429, Uhlíková 388, Jarolím 447, Ptáčková 430, Ptáček 430, Goldšmíd 412

(jj)