V jedenadvacátém kole krajského přeboru kuželkářů, v posledním domácím zápase sezóny, přivítala Lokomotiva Žatec Sokol Spořice B. Oba týmy už hrály v pohodě, domácí hráči si mohli v tabulce polepšit, hosté už měli jisté 5. místo.

Lokomotiva tentokrát předvedla, že hrát umí, a po nejlepším výkonu sezóny na domácí kuželně smetla soupeře zcela jednoznačně. Celá šestice překonala čtyřstovku a hostům povolila jediný bod.

Hned v úvodu zahrála výborně Ptáčková. Svého soupeře, druhého v žebříčku jednotlivců, porazila o 47 kuželek hlavně díky první půlce a výborné dorážce (150). Ve druhé dvojici se o výrazné navýšení vedení postaral Jarolím. V první padesátce to bylo ještě vyrovnané, ve druhé už jednoznačně soupeře převyšoval a po výborném výkonu vyhrál o 51 kuželek.

Goldšmíd se držel dobře, zahrál velice slibně. Bohužel jeho soupeř perfektně zvládl dorážku (164), a ta rozhodla, že vyhrál o 42 kuželek a snížil na 1:2. Žatecký Tajbl hned v dalším duelu vrátil zpět ztracené kuželky výhrou o 31. Jen v první půlce s ním dovedl jeho soupeř držet krok, pak už to bylo jen o výši výhry. 

Ptáček mohl dát jistotu minimálně bodu. V úvodu se ale dost trápil. Paradoxně po menším poranění začal hrát o třídu lépe a i přes bolesti dokázal nakonec vyhrát o 20 a navýšit vedení na 4:1 a o 107 kuželek. Vše pak dokončil Čaboun. Takové vedení se už neztrácí. Je pravdou, že se soupeřem přetahovali o každou kuželku, ale nakonec byl v koncovce šťastnější domácí hráč a vyhrál o 10 kuželek.

Poslední zápas sezony odehrála Lokomotiva Žatec v sobotu v Bílině. 

Žatec A - Spořice B 7:1 (2506:2389)

Sestava Žatce: Ptáčková 431, Jarolím 425, Goldšmíd 404, Tajbl 410, Ptáček 407, Čaboun 429

(jj)