Poslední, čtrnácté kolo podzimní časti krajského přeboru kuželkářů odehrála Lokomotiva Žatec v Údlicích. Domácí tým byl nad její síly. Žatečtí nezahráli špatně, v jiných zápasech by tento výkon na body asi stačil, ale Údličtí se překonávali.

Lokomotiva sice vedla už 2:0, nakonec ale prohrála. V žateckém dresu zahájil Ptáček ml. a úspěšně. Využil mírného vedení po první polovině a vyhrál nakonec o 14 kuželek. Na 2:0 upravil vedoucí hráč tabulky jednotlivců Čaboun. Soupeř mu ale nenechal nic zadarmo. Po zcela vyrovnaném průběhu vyhrál o 15.

Zápas se otočil v následující dvojici. Žateckému Goldšmídovi se bohužel ke konci podzimu moc nedaří, toho domácí hráč dokonale využil a vyhrál o 63. Sokol Údlice tak měl k dobru 34 kuželek a vedení už nepustil.

Tajbl ze Žatce bojoval statečně a velkou ztrátu z plných mohutně stahoval. Chvíli to vypadalo na zisk bodu, domácí hráč ale tři hody před koncem hodil devítku a o tu nakonec i vyhrál. Bylo srovnáno na 2:2. Ptáček st. se s domácí jedničkou držel dobře v první polovině, pak favorit zapnul na vyšší obrátky a host ztratil 45 kuželek.

Jarolím mohl konečný výsledek korigovat a v úvodu se mu vcelku dařilo. V úvodu první dorážky ale zbytečně chyboval a toho domácí hráč využil k výhře o 18 kuželek.

Jarní část krajského přeboru začíná v polovině ledna, druhá Lokomotiva jede do Teplic.

Údlice - Žatec 6:2 (2591:2485)

Sestava Žatce: Ptáček ml. 398, Čaboun 443, Goldšmíd 381, Tajbl 417, Ptáček st. 426, Jarolím 420

Jiří Jarolím