Lounská cyklistika je na republikové scéně hodně vidět. Svědčí o tom úctyhodných 21 cenných kovů z letošních mistrovství republiky na dráze a na silnici.

Z cyklistického potěru se za poslední tři roky podařilo vychovat republikové šampióny a v záloze jsou ještě další potencionální kandidáti. Trenér Milan Chrobák, předseda TJ Stadionu Louny Miloslav Bouda, ani ostatní členové vedení klubu tak určitě nemohou pomýšlet na poklidná léta sportovního důchodu. Určitě to rádi podstoupí.

Utkání Slavoje Žatec (ve žlutém) s Modlany. Ilustrační foto
Kam jít o víkendu do hlediště na fotbal? Žatec hraje doma, derby v Podbořanech

Nejvíce medailí z MČR si letos přivezl Adam Seman jezdící v kategorii starších žáků. Vybojoval dvakrát zlato (silniční časovka jednotlivců a scratch), dvakrát stříbro (silniční závod jednotlivců a 500m s pevným startem) a čtyřikrát bronz (OH sprint, keirin, 2km a 3km družstev). Dvě zlaté ukořistila v kategorii kadetek Bára Parmová a to v závodě na 2km a v časovce dvojic. K tomu přidala třikrát stříbro (OH sprint, časovka jednotlivkyň a 3km družstev).

Zlato v časovce dvojic sluší také kadetce Tereze Proškové. K němu přidala dvakrát stříbro na dráze (OH sprint a 3km družstev) a bronz (silniční závod jednotlivců). Zlatem se může pochlubit rovněž Pavel Jindřich ze závodu na 3 km družstev, k němuž přidal bronz na dráze (OH sprint). Další cenné kovy vybojovali David Červíček (bronz OH sprint) a Vojta Čížek (bronz (OH sprint). K tomu všemu mladí cyklisté přidali řadu umístění mezi desítkou nejlepších.

Adéla Tomanová z SKP UNITOP Louny
Zlaté střelkyni Tomanové bilo srdce, i ruka se jí klepala

„Úspěšní jsme byli také na závodech Českého poháru mládeže, ať na silnici či dráze, kde naši závodníci vybojovali řadu pódiových umístění. Úspěchy slaví náš dlouhodobý systém týmové přípravy, ochota závodníků respektovat pokyny i podřídit se náročné přípravě a v neposlední řadě také podpora ze strany rodičů (i když tam bych stanovil jisté meze),“ je trenér Milan Chrobák pochopitelně velmi spokojený.

Jaroslav Tošner