Poslední závod světového poháru v cyklokrosu v roce 2012 se lounským závodníkům nevyvedl podle jejich představ. Mikulášková v Belgii na blátě dojela třiadvacátá, Nipl mezi třiadvacítkáři až osmadvacátý. Lounští cyklokrosaři teď budou pokračovat na turné v Beneluxu, po Novém roce je čekají dva závody světového poháru, a pak světový šampionát v USA.

Devatenáctiletá Martina Mikulášková vyrazila do bojů o další body ve světovém poháru už jen v klubovém lounském dresu, o ten mistrovský přišla na začátku prosince na republikovém šampionátu, připravila jí o něj Pavla Havlíková. A bez dresu národní šampionky jakoby se Mikulášková, na hodně těžké a blátivé trati v belgickém Zolderu, trochu ztratila.

Dojela na třiadvacátém místě se ztrátou téměř pěti minut na vítěznou a suverénní Marianne Vosovou z Nizozemí. Za Comptonovou a Cantovou dojela čtvrtá Kateřina Nash, Pavla Havlíková dojela čtrnáctá.

Po šesti závodech světového poháru patří mladé závodnici průběžné čtyřiadvacáté místo, dva závody, v Namuru a Koksijde, přitom lounská závodnice vynechala.

Obě naděje z Loun se chystají na lednové mistrovství světa v USA

Po letní nemoci totiž Mikulášková s trenérem Chrobákem nechtějí mladé tělo přetížit a doufají, že se jim co nejlépe povede připravit formu pro světový šampionát, který se premiérově pojede v USA.

Zatím nejlepšího výsledku, fantastického desátého místa, dosáhla Mikulášková ve francouzském Roubaix, v Táboře dojela šestnáctá, v Plzni devětadvacátá.

V Zolderu jeli další závod světového poháru také třiadvacítkáři. Lounský Vojtěch Nipl se v cíli objevil na osmadvacátém místě se ztrátou tří minut na vítězného Bosmanse z Belgie. Druhý dojel Van Kessel z Nizozemí a třetí Van Aert z Belgie. Nejlépe z českých mladých cyklokrosařů dojel Michal Boroš na třináctém místě.

Niplovi patří po čtyřech závodech průběžné jedenadvacáté místo. Nejlépe dojel v Táboře, kde byl desátý, v Koksijde 20. a v Plzni 29.

Oba lounské závodníky v následujících dnech čeká několik závodů v Beneluxu, 6. ledna by se pak měli představit při světovém poháru v Římě. Nipl by pak 12. ledna měl absolvovat republikový šampionát ve Stříbře, generálka na světový šampionát proběhne 20. ledna v Hoogerheide v Nizozemí.Pak už se nejlepší cyklokrosaři přesunou za oceán na MS.