Na obrovskou neoblíbenost u rozhodčích prvního zápasu semifinálové série play off 2. Národní hokejbalové ligy si po prohraném zápase stěžovali hokejbalisté Loun. Dvě třetiny držely Louny nadějný výsledek proti výrazně posilněnému celku Elba Ústí nad Labem B, nakonec zápas nezvládly a prohrály 3:7.

Extraligový A tým ústecké Elby vypadl z play off extraligy, a tak mohl B tým na hokejbalisty Loun nasadit hned šest posil. Kromě jiných také reprezentanty Růžičku a v současnosti asi nejlepšího českého hokejbalistu Štěpánka. „Těchto velkých jmen jsme se ale nezalekli. V úvodu zápasu jsme měli dokonce převahu,“ neskrýval překvapení Radek Tengler, trenér lounských hokejbalistů.

Do konce druhé třetiny lounští hráči odolávali tlaku domácích, prohrávali pouze 1:2. „Hráli jsme určitě nad očekávání. Co ale předvedli rozhodčí utkání, to bylo nevídané. Šikovně, ale velmi tvrdě tlačili ústecký tým k vítězství. Co si o tom máme myslet, když ústecký tým pískají rozhodčí z Ústí a delegát je také z Ústí,“ pokračoval trenér.

Ve třetí třetině hráli lounští hokejbalisté celkem osm minut pět na tři. „Za některé poslední vyloučení se ani nedivím, hráči už to nezvládali psychicky, ale rozhodčí předvedli opravdový koncert,“ dodal na adresu rozhodčích Radek Tengler. V těchto dnech už se lounští připravují na odvetný zápas. „Hrajeme doma v neděli od 13 hodin. Doufám, že se o výsledek popereme a že nás přijdou podpořit diváci,“ pozval zájemce R. Tengler.